Genel Müdür Yardımcısı Emre Görü: “Screen dijital etiket baskı makinesinde baskı sonucu almak o kadar hızlı ve kolay oluyor ki müşterimiz şirketimize geldiğinde artwork çalışmasını bize gönderdikten sadece birkaç dakika içerisinde kendisine birebir basılmış etiketin nasıl olacağını gösterebiliyoruz.”
Yaklaşık bir yıl önce Elektroser A.Ş.’den Screen Truepress Jet L350UV rulodan ruloya dijital etiket baskı makinesi yatırımı yapan Reslan Etiket ve Ambalaj, makinesinden memnun. Reslan Etiket Genel Müdür Yardımcısı Emre Görü, makinenin bir yıllık performansı ile ilgili soruları yanıtladı.
- Firmanızdan, mevcut makine parkınızın genel yapısından ve iş-ürün gruplarınızdan kısa da olsa bahseder misiniz?
Reslan Etiket 1962’de kurulduğu günden bugüne kadar kendinden yapışkanlı etiket sektörüne odaklanmış bir firmadır. Şu anda hem birinci hem üçüncü kuşak birlikte çalışarak her geçen sene büyümeye devam etmekteyiz. Etiket sektöründe mümkün olan her türlü baskı tekniğini kombin olarak kullanabildiğimiz için makine parkımız oldukça çeşitlidir. Şu anda firmamızın üretim parkında, fleksodan dijitale, serigraftan yaldız makinesine kadar toplam 14 makine bulunuyor. Portföyümüzde birçok sektörden müşterimiz olup ana sektörlerimiz ilaç, kozmetik, yiyecek içecek olarak sıralayabiliriz.
- Bobinden bobine dijital etiket baskı makinesi seçiminizi belirleyen kriterler nelerdi?
Öncelikle en üst düzey kalitede baskı yapacak makineler arasından yatırım araştırmalarımızı yapmaktayız. Ondan sonra firmamıza en çok katkıyı sağlayacak makineyi bulabilmek için değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Buradaki kriterlerden birkaçı; makinenin verimliliği ve dayanıklılığı, arkasındaki teknik ekip, baskı maliyetleri.
- Screen’in bu kriterlerinizi ne ölçüde karşıladığını değerlendirebilir misiniz?
Makine yatırımından önce yapılabilecek çoğu testi yapmıştık ve Elektroser ile yatırım öncesi yapmış olduğumuz görüşmelerde makineyle ilgili artılar eksiler açıkça değerlendirildi. Makine bizim kriterlerimizin tamamını karşıladı diyebiliriz. Bununla birlikte daha önce de dijital makinelerimiz olduğu için adaptasyon sürecimiz yok denecek kadar az oldu. Makine kurulduğu günden itibaren iş üretmeye başladı. Yatırım öncesindeki kullanım hedeflerimize de ilk yıldan oldukça yaklaştık.
- Yaklaşık 1 yıldır Screen Teknolojisini kullanıyorsunuz. Bu süreçte, satış öncesi ve satış sonrası beklentileriniz karşılandı mı?
Bizim için burada asıl konuşulması gereken süreç satış sonrası süreciydi; geçtiğimiz bir sene boyunca da profesyonel teknik servis beklentilerimizi fazlasıyla karşıladı.
- Müşterilerinizin ve onların müşterilerinin hangi problemlerini çözüyorsunuz ya da hangi taleplerini karşılıyorsunuz?
Screen makinede baskı sonucu almak o kadar hızlı ve kolay oluyor ki müşterimiz şirketimize geldiğinde artwork çalışmasını bize gönderdikten sonra sadece birkaç dakika içerisinde kendisine birebir basılmış etiketin nasıl olacağını gösterebiliyoruz. Bu sayede de müşteriler hem baskı sonucunu görüyor hem de etiketlere onay verebiliyorlar.
- Screen’in size yeni iş imkânları sağlayacağını düşünüyor musunuz?
Evet düşünüyorum, baskıların canlılığı ve parlaklığını gören müşteriler etiketlerin miktarları yüksek bile olsa baskıların bu makinede yapılmasını tercih edebilmektedirler.
- Etiket baskı sistemlerinde dijitalleşmenin geleceği ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?
Dünya tamamen dijitalleşmeye giderken baskı sistemlerinin gitmeyeceği düşünülemez. Bu süreçte de dijitalleşme trendine ayak uyduramayan firmalar giderek pazar paylarını kaybedeceklerdir. Reslan olarak son baskı teknolojilerini yakından takip etmekteyiz ve de bize güç katacağını düşündüğümüz makinelere de sürekli yatırım yapmaktayız.