Labelexpo Europe 2019’da yoğun ziyaretçi alan stantların biri de Heidelberg Gallus standıydı. Gallus’un flekso, hibrit ve dijital baskı makinelerinin sergilendiği ve demolarının yapıldığı stantta Heidelberg Türkiye’den Genel Müdür Selkut Engin ve Satış Müdürü Moris Pinto sorularımızı yanıtladı.
Labelexpo Europe 2019’da Gallus neleri öne çıkardı, yenilikler neler, siz müşterilerinize neler önerdiniz?
Label Expo Europe 2019 fuarındaki Gallus standımızda farklı özelliklerde 2 adet Labelmaster 440 makinemiz var. Bunlardan bir tanesi toplam 8 renkli standart makinemizdi. Bu makine 6 flekso , 1 serigraf ve 1 adet dijital inkjet beyaz (digital printbar) ünitelerinden oluşmaktaydı. Bunlara ek olarak yeni sistem çapak toplama ünitemiz ve yeni sistem kolay manyetik silindir değişimine olanak veren frontload rotary kesim ünitemiz var. İkinci Labelmaster makinemiz ise toplam 10 renkli Advanced modelimiz. Bu makinemizdeki kolay proses değişimi demomuz müşteriler tarafından en çok beğenilen bölüm. Beşinci ünitedeki flekso ünitesi farklı bir rotary kesim ünitesi ile değiştirildi ve bu değişim ortalama 8 dakika gibi çok kısa bir sürede tamamlandı. Ayrıca bu iki makinemizde yine serigrafi baskılar, soğuk yaldız baskıları gibi Gallus’un özellikle çok üstün olduğu teknikler müşterilerimize tanıtıldı.
Standımızın gözbebeğinde ise Labelfire 340 Hybrid makinemiz var. Sekiz renkli, inkjet dijital ünitesine sahip makinemiz, girişte ve çıkışta 2’şer flekso, dijital süsleme (digital embellishment) dediğimiz dijital lak ve hem rotary hem semi rotary 2 ayrı kesim ünitesine sahip. Makinemizin 70 metre/dakikalık gelişmiş sürati ile ilk denememizi Labelexpo fuarında başarı ile gerçekleştirdik. Dünyada en çok satılan hibrit makine olan Labelfire, toplamda 39 olan çalışan makine adedini bu fuar sonrası 42 adete yükselterek rekorunu yükseltti. Az yer kaplaması ve kullanım kolaylığı ile bilinen su bazlı dijital makinemiz olan Smartfire ise ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam etti. Bunların dışında da Heidelberg’in sarf malzemeleri, yazılımları, Gallus Screeny gibi birçok ürünümüz standımızın içinde kendine yer buldu.
Fuarın genel havasını ve ziyaretçi profilini nasıl buldunuz?
Her zaman olduğu gibi özellikle Türk ziyaretçilerin fuara ve Gallus’a ilgisi oldukça yüksekti. Gallus’un standı, stratejik olarak da büyüklük olarak da müşterilerin yoğun ziyaretlerini karşıladı. Standımız her daim kalabalık ve ilgi çekiciydi. Biz de Heidelberg Türkiye olarak, yaklaşık 60 farklı firma ile görüşme fırsatını bulduk. Genelde firma sahipleri ya da üst düzey yöneticileri ile toplantılar düzenledik ve Gallus’un yeniliklerini ve farklılıklarını anlatma şansını yakaladık. Gelen taleplerden ve yoğunluktan bizler kendi adımıza oldukça memnun kaldık.
Türkiye’den gelen ziyaretçilerin profili nasıl, neler talep ediyorlar?
Türkiye’den gelen ziyaretçiler genellikle Labelmaster makinemize oldukça ilgi duyuyorlar. Makinemizin pratik kullanımı ve üstün baskı kalitesini, Gallus markası ile birleştirince beklenen ilgiyi gördüğümüzü söyleyebilirim. Labelfire makinemiz daha spesifik bir makine olduğundan onun taliplileri daha farklı firmalar oldu. Fuar sonrası gelen ilgiyi ve talepleri değerlendirip bu projeleri de kısa zamanda sonlandırma hedefinde olacağız. Türkiye’de hala yatırımlar devam ediyor ve Gallus olarak biz de bu yatırımlardan payımızı alıyoruz.
Fuar sektörde bir sinerji artışına neden oldu mu, yeni bağlantılar gerçekleştirdiniz mi?
Fuarda insanlar farklı opsiyonlarını görüp değerlendirme fırsatı buluyorlar ve gerçek bir sinerji yakalanıyor. 2019 yılında İstanbul’da bulunan Ömür Matbacılık’a gerçekleştirdiğimiz Labelmaster 440 satışımızın üstüne biz de bu fuarda bir Labelfire 340 satışı daha ekleyip, fuarda çifte kutlama yapma şansı elde ettik. Gallus’un Türkiye’deki yükselişi hızla devam etmektedir. Bize güvenen müşterilerimize de sizlerin aracılığıyla teşekkürlerimizi sunmak isteriz.