Tarsus Turkey Fuarcılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Seda Bozkurt; “Ziyaretçiler, gelişen teknoloji ve ihtiyaçlar doğrultusunda daha hızlı, daha verimli, daha fonksiyonel, daha çeşitli uygulamalar, daha çeşitli malzeme, daha uygun maliyet gibi fırsatları fuarda bir arada bulabiliyorlar. Bu da SIGN İstanbul’un her koşulda cazibesini korumasını sağlıyor.”
Sektörün fuar takviminde sonbaharın ilk fuarı olan Sign İstanbul 2019 – 21. Uluslararası Endüstriyel Reklam ve Dijital Baskı Teknolojileri Fuarı, 19 – 22 Eylül 2019 tarihlerinde TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Fuar yaklaşırken, Sign İstanbul’u düzenleyen Tarsus Turkey Fuarcılık A.Ş.’yi ziyaret ettik ve Genel Müdür Yardımcısı Seda Bozkurt ile Sign İstanbul 2019’u konuştuk.
Bu yıl son haber bültenlerinizde Sign İstanbul 2019’un katılımcı sayısının geçen yıla göre artmış olduğu görülüyor. Fuar alanı da büyüyecek mi? Hangi salonlarda olacaksınız?
İlk organizasyondan bu tarafa her yıl Tüyap Beylikdüzü’nde gerçekleştirilen ve bugün alanında Avrasya’nın en büyük Endüstriyel Reklam ve Dijital Baskı Teknolojileri fuarı olan SIGN İstanbul, 19-22 Eylül tarihlerinde 21’inci buluşmaya ev sahipliği yapacak. Bu yıl Tüyap’ın 12 ve 14. salonlarında, brüt 30 bin m2 alanda olacağız. SIGN İstanbul, sektörünün uluslararası marka fuarı. Yüzde 13’ü yurt dışından olmak üzere ortalama 20 bin profesyonel ziyaretçiyle buluşma fırsatını kaçırmak istemeyen firmalar, fuarımıza yoğun ilgi gösteriyor. Bazı katılımcılar, daha küçük alanları tercih ederek, fuarda yer alıyor. Bu durum katılımcı sayımıza da artış olarak yansıyor. Bu yıl, 30 ülkeden 350 firmanın katılımını öngörüyoruz. İlerleyen dönemde, gelecek taleplere göre yeni salon açma durumu olabilir.
Ekonomideki yavaşlamaya rağmen fuara katılımdaki bu artan iştahı nasıl yorumluyorsunuz?
Aslında, geride bıraktığımız fuar, bu durumun en net açıklamasını ortaya koydu. SIGN İstanbul 2018, piyasaların ve sektörün en zor döneminde sektöre canlılık getirdi ve gelecek için umut oldu. Bir de işin doğasında sürekli bir dinamizm var. Küresel rekabetin olduğu bir ortamda kimse yerinde durmuyor, sürekli yeni arayışlar, yeni fırsatlar kovalıyor. Dolayısıyla sektörünün bu en önemli ticari platformunda eşsiz ticaret fırsatlarını değerlendirmek için aktif olmayı, networklerini korumayı ve genişletmeyi tercih ediyorlar. Ziyaretçiler, gelişen teknoloji ve ihtiyaçlar doğrultusunda daha hızlı, daha verimli, daha fonksiyonel, daha çeşitli uygulamalar, daha çeşitli malzeme, daha uygun maliyet gibi fırsatları fuarda bir arada bulabiliyorlar. Bu da SIGN İstanbul’un her koşulda cazibesini korumasını sağlıyor.
Ziyaretçi ilgisinde de artış bekliyor musunuz? Bu konudaki çalışmalardan bahseder misiniz?
SIGN İstanbul’un katılımcıları için sunduğu fırsatlar, doğal olarak ziyaretçi için de söz konusu. Özellikle daralan piyasalarda gelişmeleri yerinde takip etmek, alternatifleri bir arada görmek, ihtiyaçlarına uygun çözümleri aynı çatı altında bulmak için mutlaka fuarları ziyaret etmeleri gerekiyor. Alanında en zengin ürün çeşitliliği sunan SIGN Istanbul, kendisini ispatlamış ve her defasında kendini aşarak ilerlemiş bir marka. Sektörün olmazsa olmazlarından ve klasik deyişle sektörün buluşma noktası. 21 yıllık bilgi ve birikimimizi, klasik ve modern tüm pazarlama argümanlarını bir arada kullanarak, sektörle iç içe birlikte hareket ederek doğru kanallara yöneliyor ve çok daha fazla potansiyel ziyaretçiye erişimi sağlıyoruz. Bu çalışmalarımızın karşılığını da her yeni fuarda yoğun ziyaretçi ilgisiyle alıyoruz.
Bu yıl 3D baskı teknolojileri tarafında katılımda artış var mı? Bu bölümde kaç firma olacağını öngörüyorsunuz?
Birçok firmamız ürün gamlarına 3D baskı teknolojilerini de eklediği için net bir sayı vermemiz sağlıklı olmaz. Ancak ziyaretçilerimiz, fuar içerisinde 3D çözümlerini de bulabilecekler.
3D baskı teknolojilerinin çok geniş bir uygulama alanı var; ziyaretçilere dönük pazarlama çalışmalarınızda hangi sektörlere öncelik veriyorsunuz?
Yeni nesil 3D baskı teknolojileri, sağlıktan otomotive, uçak sanayiinden mobilyaya kadar pek çok sektörde sıklıkla kullanılmaya başlandı. Dolayısıyla, hem 3D baskı teknolojileri sunan firmaların hem de bu teknolojileri kendi faaliyet alanlarına uygulamayı hedefleyen kullanıcıların sayısı da her geçen gün sürekli artıyor. 3D baskıdaki yeniliklerin SIGN İstanbul’da da sergilenecek olması, bu konuya ilgi duyan ziyaretçiler açısından önemli bir fırsat. Biz özellikle endüstriyel reklam ve promosyon sektörlerinde faaliyet gösteren ziyaretçilere öncelik veriyoruz.
Bu yıl fuarda hangi etkinlikler olacak? Programınızda seminerler, konferanslar ve özel gösteriler var mı?
Şu anda fuarla eş zamanlı yan etkinliklerin hazırlıklarını sürdürüyoruz. Hem katılımcıları hem de ziyaretçileri memnun edecek içerikler olacak. Çalışmalarımız tamamlandığı ve program netleştiği zaman, duyurularını gerçekleştireceğiz.
Yurt dışından ziyaretçi sayısı ile ilgili hedef ve beklentiniz nedir?
Şöyle ki; SIGN İstanbul’u düzenleyen şirketimiz ile ilgili yeni bir gelişme söz konusu. Ülkemizde İFO Fuarcılık’ın da içinde olduğu 4 ayrı fuar firmasını bünyesinde bulunduran Tarsus Group, faaliyetlerine Tarsus Turkey Fuarcılık A.Ş. olarak devam edecek. Dünyanın 15 farklı ülkesinde aralarında SIGN İstanbul’a benzer fuarların da olduğu 150’yi aşkın organizasyona imza atan Tarsus Group’un global gücünü arkamıza alarak yolumuza devam ediyoruz. SIGN İstanbul’un sürekli artan bir yurt dışı ziyaretçi trafiğinde, hem yurt dışında gerçekleştirdiğimiz pazarlama ve tanıtım çalışmalarının hem de bahsettiğim gibi Tarsus Group’un sahip olduğu küresel gücün katkısı büyük. Bu yıl yurt dışından çoğunluğu alıcı pozisyonunda 3 bin profesyonel ziyaretçinin fuarımıza gelmesini bekliyoruz.