Drupa Direktörü Sabine Geldermann, Drupa 2016 organizasyonundaki yenilikler ve değişiklikler konusunda bilgi verdi. “31 Mayıs – 10 Haziran arasında Düsseldorf baskının başkenti olacak. Yaklaşık 230 bin civarında ziyaretçi bekliyoruz” diyen Sabine Geldermann, şöyle devam ediyor. “Hiçbir karar vericinin kaçırmayı göze alamayacağı bir platform oluşturuyoruz. 360 derecelik bir bakış açısına sahip tek fuar Drupa’dır.”
Geldermann, Drupa web sitesinin ziyaret edilmesini öneriyor. 2012’den bu yana teknolojide ve endüstride yaşanan değişim ve etkiler doğrultusunda yeniden yapılandırılan fuar altı ana başlık altında düzenleniyor ve tüm bu değişiklikler Drupa web sitesinde gösteriliyor: Baskı, ambalaj, çok kanallı yayıncılık, yeşil baskı, 3D baskı, endüstriyel ve fonksiyonel baskı…
İlki 2004 yılında hayata geçirilen Drupa İnovasyon Parkı (Dip), zamanla endüstride yaşanan değişime uyarlanarak yenileniyor. Dip alanında altı tema parkında geleceğin vizyonları gösterilecek: Çok kanallı yayıncılık ve pazarlama çözümleri; web-to-media, e-ticaret; proses optimizasyonu ve otomasyon; baskıda katma değer, baskı teknolojilerinde yenilikler ve iş modelleri… Geldermann, özellikle sunumların kaçırılmamasını öneriyor.
Eğitim ve seminer etkinliklerinin merkezi konumundaki Drupa Cube salonunda inovasyon ve baskının geleceği üzerine 4 açılış konuşması dahil, 40 sunum yapılacak. Ayrıca Drupa 2016 inovasyon partneri Medici Group birden çok alanda kolektif deneyimli, aralarında dünyaca ünlü liderlerin yer aldığı konuşmacıların katılacağı, baskı endüstrisinin geleceği için kesişen düşüncelerin keşfedilebileceği oturumlar düzenleyecek. Drupa Cube içinde, büyük ajanslar, kreatif şirketler ve hizmet sağlayıcılar için bir merkez oluşturulmuş.
“Burada çağrımız, çerçevenin dışında düşünmek… Üç boyutlu baskı, fonksiyonel baskı, ambalajlama gibi üç komponenti birleştirdiğimizde baskı dünyası son derece ilginç ve ilham verici oluyor. Önemli olan sanayide yeni inovasyonlar almak ve farklı imkânlar yaratmak” diyen Geldermann, bu yıl farklı olarak ambalaj, fonksiyonel baskı, üç boyutlu baskı gibi alanlarda dikey pazarlama yaptıklarını belirtiyor.
Baskılı elektronik teknolojilerindeki yenilikler, Hol 6’da PEPSO (Printed Electronics Products and Solutions) alanındaki katılımcılar tarafından sergilenecek. Burada Organic Electronics Association (Organik Elektronik Derneği, OE-A), ESMA (Avrupa Uzman Serigraf, Dijital ve Flekso Baskı Üreticileri Derneği) gibi dernekler de eğitim ve içerik sağlayacaklar. Burada baskının geleceği konusunda sunumlar da yapılacak.
3D fab + touchprint (temas noktası) tema alanında (Hol 7A) Stratasys, Massivit 3D Printing Technologies gibi yeni şirketlerin yanı sıra kendi stantlarında Canon, HP, Mimaki gibi bu alana yeni giren geleneksel şirketler de 3D baskı, prototip üretimi, eklemeli imalat konusunda yeniliklerini sergileyecekler.
Son yılların yükselen yıldızı ambalaj özel bir alanda (Packaging touchprint -Ambalaj temas noktası, Hol 12) yer alacak. Markaların ve ambalaj ajanslarının derneği EPDA (Avrupa Ambalaj Tasarımı Derneği) iş birliği ile düzenlenen salonda kozmetik, ilaç, gıda – içecek ve gıda dışı olmak üzere dört ayrı alanda, katma değerli ambalaj üretiminden, geleceğin ambalajlarından ilham veren örnekler yer alacak. Sabine Geldermann, “Son derece özel ve mükemmel bir alan olacak, görmenizi tavsiye ederiz” diyor.
Drupa 2016 toplam 19 salonda yapılıyor. Stratejik değişiklikler nedeniyle salon dağılımında da değişiklikler olmuş.
Sabine Geldermann, konuşmasını bitirirken e-bilet kayıtlarının açıldığını hatırlatıyor; Drupa’nın haber sitesi blog.drupa.com’un ziyaret edilmesini öneriyor ve kendini işine adamış Drupa ekibi gibi Türkiye’den katılımcılar ve ziyaretçiler için Tezulaş Fuarcılık şirketinin de her türlü desteği vereceğini vurguluyor.