Ofset kökenli bir geçmişe sahip olan Ajansrenk, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde son 6 ayda 1 milyon ABD Doları tutarında ek yatırıma imza attı. Lidya Grup rehberliğinde Xerox Versant 2100’ü makine parkına ekleyen ve dijitali ofsetin önemli bir tamamlayıcısı gören Ajansrenk Kurucusu Emin Taş, Manisa’ya yatırım yapan Manisalı bir iş adamı.
“Ofsete mi dijitale mi yatırım yapmalıyım?” sorusu soran girişimcilere örnek bir yaklaşımla; geniş makine parkını geniş bir hizmet içeriği ile harmanlayan Ajanrenk, bugün Manisa Bölge’de copy center, ofset matbaacılık ve açık hava reklamcılığını içeren tek firma konumunda. Demir imalat atölyesi de bulunan grup, ayrıca bölgenin UV baskı yapabilen de tek firması.
“İstihdam edecek genç yetenekler arıyoruz”
İki çalışanla 50 metre kare bir ofiste başlayan bir girişimcilik öyküsü; Ajansrenk. İstikrarlı bir büyümenin ardından bugün Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde ofsetle dijitalin imkanlarını harmanlayan dev bir üretim üssü haline gelmiş. Bu başarıda geçmişi grafikerlikten gelen Bilgisayar Programcılığı eğitimi almış patron Emin Taş’ın rolü de büyük. Taş, sektörün hem kalifiye hem bu alanda kendini geliştirmek isteyen insan gücüne büyük ihtiyacı olduğuna değinerek; “Manisa baskı sektöründe ciddi potansiyeli olan bir bölge. İş arayan gençler baskı sektörüne odaklanabilirler. Gelişen baskı teknolojileri, inşaat ve ambalaj sektörünü de geliştiriyor. Burada iş geliştirme yapabilen, yeni ürün geliştiren genç yeteneklere ihtiyaç var. Ajans geçmişi olan demir ustalarına, grafikerlere her zaman bu sektörde ekmek var” diyor.
“İstanbul’dan pay alacağız”
Yaptıkları ek yatırımlarla Manisa Organize Sanayi’de faaliyet gösteren kurumsal yapıların çözüm ortağı haline gelen Ajansrenk’in Kurucusu Emin Taş, hedefini elde edilen bölgesel marka değerini ulusal ölçeğe taşıyarak İstanbul’dan pay almak olarak açıklıyor.
Dijitale yatırım yapmayanın bu sektörde geride kaldığına vurgu yapan Emin Taş, “Eskiden sadece ofset vardı. Dijitali 2000’li yıllarda tanıdık ve ciddi bir iş potansiyeli doğurdu. Yakın geçmişte, dijitale yatırım yapmayan bu sektörde geride kaldı” diyor ve şöyle devam ediyor: “UV teknolojisi kullanarak, saç, oluklu mukavva, fayans üzerine baskı yapabildiğimiz bir dönemdeyiz. Kalıp ve bıçak maliyeti olmayan Ar-Ge odaklı yeni çözümler geliştiriyoruz. Dün satın alma departmanlarıyla sadece para konuşurken bugün pazarlama ekipleriyle iş geliştirme yapıyoruz.”
“Makineye değil hizmete yatırım yapıyoruz”
Esnek, az adetli ve kaliteli üretimin hakim olduğu baskı sektöründe kurumsal ve kamusal işlerde sunduğu yapısal çözümlerle adını duyuran Ajansrenk, araç kaplamadan, kartvizite, yol totemlerinden anahtar teslim dekorasyon işlerine kadar baskının geniş uygulama alanını kullanıyor. Sektörde makinenin 1 gün yatmaya tahammülü olmadığına vurgu yapan Taş, ekliyor: “Satın alama sürecinde biz makineye değil, daha çok hizmete yatırım yapıyoruz. Lidya Grup’un satış sonrası servis hizmetinden çok memnunuz.”