drupa’da Cron çeşitlendirilmiş ve genişletilmiş ürün yelpazesi ise geleneksel CtP pazarının dışına çıktığını gösterdi. Firma ofset baskı, kalıp üretimi ve flekso ambalaj için yeni ürünlerini tanıttı.
Cron’un, “Gerçek İmaj, Gerçek Renk, Gerçek Baskı (True Image, True Color, True Print) drupa teması, şirketin yaratıcı teknoloji uygulaması yoluyla uygun maliyetli, hızlı ve mükemmel baskı üretiminin peşinde olduğunu yansıtıyor.
drupa’da yeni Ezcolor dijital mürekkep sistemini tanıtan firma, bu yeniliği ile işten işe geçişi son derece kısaltırken, baskı kalitesini arttırıyor ve mürekkep kullanımını azaltıyor. Cron’un Kurucusu ve CEO’su Mike Xiang’a göre EZcolor, Cron’u kurumsal manevi / moral hedefi olan sıfır fire ve kusursuz renge bir adım daha yaklaştırıyor. Xiang, baskı kalitesi ve tutarlılığı arttırmasının yanı sıra, EZcolor sisteminin dijital baskıya eş değer oranlarda, % 90’a varan tasarrufla, kağıt firesini de azaltabileceğini öngörüyor. “EZcolor ISO standartlarına daha iyi uyum sağlamayı kolaylaştıracak” diyor, Xiang.
Sistem şöyle çalışıyor: Yüksek performanslı, mikro-pompalı mürekkep memeleri tam olarak ölçülü mürekkebi doğrudan ilk mürekkep merdanesine püskürtüyor. Memelerin kontrolü, belirli baskı koşullarında gerekli mürekkebi tahmin eden bir Expert (Uzman) veritabanı ile bağlantılı çalışan CIP3/CIP4 verisiyle sağlanıyor. Mürekkep hacminin kontrolü, mürekkep beslemede + / – 1 toleransla, mürekkep sarfiyatını dengede tutuyor. Böylece tüm baskı süresince daha yüksek renk tutarlılığı sağlanmış oluyor. Makine çalıştırıldığında tüm baskı ünitelerine Expert veritabanından hassas mürekkep beslemesi, temiz baskıya geçiş süresini kısaltıyor ve sadece birkaç baskıda doğru renge ulaşılmasını sağlıyor. Bu da ofset kullanıcılarına düşük tirajlarda dijital ile rekabet yeteneği kazandırıyor. Basılı yüzeyin her yerinde dengeli mürekkep dağılımı sağlayan EZcolor, aynı zamanda tam dijital mürekkep kontrolü sayesinde mürekkep viskozitesi, sıcaklık, nem, baskı makinesi hızı ve açık hazne sistemlerinden mürekkep transferinde etkilenmeye açık olan her şeyin kararsız koşullarındaki etkilerden kaçınılmasını sağlıyor.
Yaratıcı tasarımına ve sezgisel çalıştırma özelliğine bağlı olarak, EZcolor’un kullanımı son derece kolay. Sistemin kalbinde geleneksel ofset mürekkep haznesinin yerini alan kapalı bir düzenek var. Açık hazne sistemlerinde solvent buharlaşmasına bağlı sorunlar ve mürekkep bulaşması, kapalı sistem sayesinde ortadan kaldırılmış oluyor. Ayrıca mürekkep likiditesini muhafaza etmek için çalkalama sistemine de ihtiyaç yok.
Çok az hareketli parça ve basın altında mürekkep besleme ile EZcolor doğal olarak güvenilir ve makinenin çalışma süresini üst düzeyde tutuyor. Olası bir sorun durumunda, mürekkep memeleri kolayca temizleniyor ve dakikalar içinde normal baskıya geri dönülüyor.
Cron EMEAR Bölge Direktörü Derek Sizer, “Baskı öncesi ve baskı arasındaki döngüyü kapatma çabaları giderek yaygınlaşıyor. Ama çözümler kusurlu olmakla kalmıyor aynı zamanda eski baskı makinesi kullanıcılarının işine yaramıyorlar” diyor ve ekliyor. “Modüler olan EZcolor, herhangi bir baskı makinesine uyarlanabiliyor. Bunun anlamı her matbaacı arttırılmış görsel kalitesi, azaltılmış fire ve son derece kısaltılmış işten işe geçir sürelerinden istifade edebilir. Dolayısıyla, vardiya başına daha fazla iş yapabilir ve kazancını arttırabilir.”
İki yeni kalıp
CRON drupa’da portföyüne iki yeni kalıp eklediğini duyurdu. 2015 yılında iki yeni kalıp üretim hattını devreye alan firma, kalıp üretimine yaptığı yatırımların sonucunu alıyor. Bu yeni kalıplar Blackwood markası altında satışa sunuldu. Sadece verimliliği değil, kârlılığı da arttırmak için tasarlanmış yeni kalıplar aynı zamanda daha yüksek çevresel sorumluluk taşıyor.
Yeni Blackwood Emerald düşük kimyasallı UV kalıp, UV pozlanmış kalıpları için kimyasal ve su tüketimini en aza indiriyor. Basit bir yıkamayla saniyeler içinde baskıya hazır hale getirilebilen kalıp, stokastik (20 mikron) veya 200 lpi’ye kadar konvansiyonel tramlamanın her biri için % 1-98 nokta reprodüksiyonu sağlıyor. Fırınlamadan 50 bin (UV mürekkepler için 20 bin) baskı yapılabiliyor.
Yıkamada kullanılan geliştirme çözeltisinin toksik ve aşındırıcı etkileri yok. Kalıp 2016 Temmuz ayından itibaren piyasada olacak.
Yeni Emerald-TP işlemsiz termal kalıp, tüm termal CtP cihazlarıyla uyumlu ve banyo ya da görüntüleme sonrası yıkama gerektirmiyor. Pozlamanın ardından doğrudan makineye takılabiliyor. Konvansiyonel (200 lpi) ve stokastik tramlamanın (20 mikron) her ikisiyle % 1-99 ton aralığında mükemmel baskı özellikleri, hızlı baskı, en az nemlendirme çözeltisi ve düşük karbon ayak izi sağlıyor. Fırınlamasız 150 bin baskıya kadar dayanıklı kalıp, 2017 başlarında piyasada olacak.
“CRON’un kalıp teknolojilerine yatırımıyla dünyada önde gelen tedarikçilerden biri olmayı hedefliyoruz” diyen CRON kurucusu ve CEO’su Mike Xiang ve ekliyor. “Almanya’dan en son teknolojiyi kullanarak, şimdi birçok kalıp üretim karakteristiklerini takip etmek için sıkı veri toplama ve yönetim kontrol sistemleri barındıran iki paralel hattı çalıştırıyoruz. Her on dakikada bir görüntüleme testlerinden alınan örneklerle ve bozulmalar için otomatik ıskartaya çıkarma sistemiyle, müşteriler tüm Blackwood kalıp yelpazemizin son derece üstün kalite ve güvenilirliğinden emin olabilirler.”
Cron Flekso CtP
Bir prototipi Labelexpo’da gösterilen CRON’un flekso CtP konsepti, son derece rekabetçi fiyat / performans oranına sahip iki ticari ürün olarak geliştirilmiş modelleriyle drupa’da tanıtıldı: Etiket uygulamaları için 90 mm ve genel ambalaj işleri için 1600 mm. Her ikisi de tüm dijital fotopolimer klişeler, ablatif filmler ve polyester tabanlı letterpress klişelerine uyumlu.
‘H’ modeli flekso CtP’ler 9600 dpi azami çözünürlük ve saatte 3.2 m pozlama hızı; ‘S’ modelleri ise 5080 dpi standart çözünürlük ve saatte 1.3 metre kare pozlama hızı sunuyor. Pozlama platformu, ofset CtP pazarında % 1-99 yüksek nokta kalitesi ve görsel hassasiyeti ile ün kazanmış olan CRON’un en son manyetik doğrusal sürüş sisteminden uyarlanmış.
Cron ofset CtP
CtP otomasyonunda modüler bir yaklaşımı benimseyen CRON, drupa’da VLF CtP sistemleri için yeni Autoplate ünitesini tanıttı. Sistem 100 kalıp için online hızlı ve hassas yükleme sağlıyor. Yeni kombinasyon, özellikle kitap basan ve veb ofset kullanan matbaalar için düşük maliyetli bir en son teknoloji ekipmanı seçeneği oluşturuyor.
CRON drupa’da bir de ‘hepsi bir arada’ otomatik CtP çözümü sergiledi. Kompakt bir ünitede, kullanımı ve bakımı kolay; pozlama, delme ve hassas görüntülemeyi kaset girişini birleştiren yeni bir çözüm. Pozlama motoru, CRON’un dünyaca bilinen, 0.01 mm rejistrasyon hassasiyetine sahip, konvansiyonel ve stokastik tramlamanın her biri ile % 1-99 ton aralığı sunan, manyetik doğrusal sürüş platformuna dayanıyor. İlk hepsi bir arada çözüm (66 cm / 26 inç) 2016’nın üçüncü çeyreğinde piyasada olacak; 116.8 cm’ye kadar daha büyük ebatlar için 2017 beklenecek. Mevcut CtP’ler bu cihazlara geçme seçeneği ile paralel olarak satılacak. Mevcut CtP sistemleri için otomatik yükleyiciler, deliciler, köprüler, işlemciler (banyo ekipmanı), banyo kontrol sistemleri ve yazılım gibi tamamlayıcı ürünler de drupa’da tanıtıldı.