Xerox, 3 boyutlu nesnelerin üzerine baskı yapabilen yeni yazıcısı Xerox Direct to Object’i kullanıma sundu.
(İstanbul) Teknoloji ve iş süreçleri alanında dünyanın lider şirketlerinden Xerox, geliştirdiği inovatif teknolojiler ile iş dünyasına yeni iş fırsatları, tüketicilere de kişiye özel yenilikçi ürünler sunmaya devam ediyor. Xerox’un Direct to Object Inkjet Yazıcı adını verdiği yeni inkjet baskı makinesi, içinde bulundurduğu ince, paslanmaz çelikten yapılmış enjektörleri ile 3 boyutlu her türlü nesne üzerine iki dakika içinde yazı ve görsel baskısı yapıyor. Xerox Direct to Object inkjet yazıcı, kişiye özel ürünler alanında yeni bir dönemi başlatıyor.
İster şişe kapağına ister motosiklet kaskına baskı
Xerox’un patentli yeni yazıcısının enjektörlerinde bulunan ve saç telinin yarısı kalınlığında olan baskı başlıkları, bir şişe kapağı kadar küçük veya bir kask kadar büyük her nesne üzerine baskı yapabiliyor. Plastik, metal, seramik ve cam gibi farklı yüzeyler üzerine baskı yapabilen Xerox Direct to Object Printer ile ürünlerin üzerine kişiye özel etiket baskısı yapılabiliyor. Böylece ambalaj baskı işletmelerinin etiket giderlerinde önemli düşüş sağlanıyor ve markalara her ürün yüzeyi üzerine etiket veya kişiye özel mesaj yazma imkanı veriyor.
Xerox Mühendislik Hizmetleri Başkan Yardımcısı Brendan Casey, Xerox’un yeni inovatif yazıcısı Xerox Direct to Object ile ilgili olarak şu açıklamayı yapıyor. “Bu inovasyon, müşterilerin istediği bir kişiselleştirme uygulamasının anında yerine getirilmesini sağlayacak, kişiselleştirme uygulamalarının yaygınlaşmasını sağlayacak yeni bir dönemin kapısını aralıyor. Bir futbol taraftarının stadyumdan aldığı takımının topu üzerine istediği resmi ve mesajı anında bastırabildiğini veya bir perakendecinin talep üzerine yüzlerce farklı ürünü kişiselleştirebildiğini düşünün.”
0,6 cm mesafeden 1200 dpi baskı
Xerox, patentli yeni 3 boyutlu yüzey yazıcısı; mikroskobik ölçekteki enjektörlerini objeye yönlendirmek için gelişmiş görüntü kalitesi algoritmalarını kullanıyor. Enjektörler obje üzerine mürekkebi yaklaşık 0,6 cm mesafeden püskürtüyor. Baskı makinesi pürüzlü, pürüzsüz, hafif kıvrımlı veya kademeli yüzeyler üzerine, 300 dpi ile 1200 dpi arasında çözünürlükte, saatte 30 adete kadar 3 boyutlu obje üzerine baskı yapabiliyor.
Xerox Mühendislik Hizmetleri’nin Şef Mühendisi Wayne Buchar; “Xerox Direct to Object yazıcısının getirdiği en önemli inovasyon çelik mataralar gibi çoklu kıvrımlara sahip nesnelerin üzerine metalik renkli mürekkeplerle hiçbir kurulum süresi ve maliyeti gerekmeksizin baskı yapabiliyor. Fleksografi veya serigrafi gerekliliği gibi işlemlere gerek duymuyor, analog baskıya kıyasla önemli avantajlar sunuyor” diyor.
Xerox Direct to Object inkjet yazıcının diğer önemli özellikleri:
Solvent, sulu ve ultraviyole dahil her türlü mürekkep çeşidi ile uyumlu çalışıyor, 140°C’ye kadar sıcaklıkta işlem yapma imkanı veriyor.
Cihaz içine baskı yapılacak nesneler kolay bir şekilde yerleştirilebiliyor, nesnelerin büyüklüklerine ve şekillerine uygun şekilde sabitlenebilen objelerin üzerine istenen kalitede kusursuz baskı yapmayı sağlıyor.
Üzerinde bulunan yazılımlar tam eşleştirme ve üstün renk kalitesi sağlıyor.
Xerox, Direct to Object yazıcısı ile birçok farklı sektörden kişi ve kuruluşa yeni pazarlar ve gelirler yaratacak farklı iş fırsatları sunuyor:
Perakende sektörü: Xerox Direct to Object inkjet yazıcı, kolay kullanımlı ve çok çeşitli kişiselleştirme imkanları ile mağazalarında fark yaratmak isteyen markalara büyük fırsatlar vadediyor.
Baskı sektörü: Çeşitli pazarlara hizmet veren baskı sağlayıcıları, Xerox Direct to Object inkjet yazıcı ile müşterilerine düşük adetlerde kişiselleştirilmiş baskı uygulamaları sunabilir.
Ambalaj ve imalat sektörleri: Maliyetleri kısmak, etiketleme işlemlerinden kurtulmak ve ambalajı kişiselleştirebilmek ambalaj üreticilerinin en büyük hayallerinden. Xerox, Direct to Object inkjet yazıcı üreticilerin bu hayalini gerçeğe dönüştürmeye aday bir baskı sistemi.