(İstanbul) Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği’nin (KASAD) 24 Mayıs tarihindeki toplantısında CNR Ambalaj İstanbul, Ambalaj Paketleme ve Gıda İşleme Sistemleri Fuarı’nın tanıtımı yapıldı. CNR Holding, Pozitif Fuarcılık A.Ş. tarafından organize edilen fuar 20 -23 Eylül 2017 tarihlerinde CNR Expo Yeşilköy’de gerçekleşecek.
CNR Food İstanbul ve EDT Expo ile eş zamanlı düzenlenecek olan CNR Ambalaj İstanbul Fuarı’nın tanıtım toplantısında CNR adına Fuarlar Direktörleri Hasan Tunçağ ve Eda Dalçam Tunçağ KASAD üyelerini bilgilendirdi. Toplantıda CNR Pazarlama Direktörü Tülay Tosun’da hazır bulunarak KASAD üyelerinin sorularına yanıt verdi.
Swissotel The Bosphoros’un Mimosa Salonu’nda yapılan toplantının açılış konuşması KASAD Başkan Yardımcısı Mustafa Süleyman Öncel tarafından yapıldı. Fuarların önemine değinen, bilgisayar ve internetin hayatımıza tamamen girmesi ile iş, sosyal hayat ve alışkanlıklarımızda köklü değişikliklerin olduğuna vurgu yapan Öncel konuşmasında şunları söylüyor: “Kimi üreticiler ve tüketiciler internet çağında artık herkesin istediği bilgiye, ürüne, üreticiye ve müşteriye internet üzerinden kolaylıkla erişim sağlayabileceği, bu nedenle fuarcılık faaliyetlerinin eski fonksiyonelliğini ve cazibesini kaybettiği görüşünü ortaya atmaktadır. Bu kısmen doğru olsa bile iyi organize edilmiş; katılımcıların ve ziyaretçilerin her türlü ihtiyaçlarına ve taleplerine cevap verecek düzeyde hazırlanmış bir fuar organizasyonunun fonksiyonu itibarıyla alternatifinin olduğu düşünülemez. Teknolojik gelişmeler hayatımızı kolaylaştırmaktadır. Ancak bir o kadar da bizleri birbirimizden koparmakta insani duygularımızı, hassasiyetlerimizi aşındırmaktadır ve hatta çoğu zaman bizleri yanıltmaktadır. Tam da bu sebeple fuarlar bizler için vazgeçilmezdir. Fuarların ruhu, heyecanı vardır. Üreticilerin müşterileriyle tanıştığı, birbirlerini tanıdığı, sinerjilerin ortaya çıktığı ve güven tazelendiği yerlerdir. Son zamanlarda devletimizin önemli ölçüde desteklediği fuar, organizasyon ve katılımlarının memleketimizin ekonomisine bilhassa ihracatına müspet etkiler yapacağı muhakkaktır.”
Mustafa Süleyman Öncel konuşmasının ardından sunumunu yapması için CNR Holding Fuarlar Direktörü Hasan Tunçağ’a mikrofonu devretti.
“CNR Holding olarak bize bu imkânı sağladığınız için çok teşekkür ederiz” diyerek söze başlayan Fuarlar Direktörü Hasan Tunçağ sunumunda CNR Ambalaj Fuarı’nın nasıl geliştiğini ve CNR’ın 32 yıllık fuarcılık geçmişi ve yaklaşımını anlatıp, gerçekleştirdikleri fuarlarla ilgili sayısal verileri KASAD üyeleri ile paylaştı. CNR her sene nerdeyse 50’den fazla fuara hem ev sahipliği yapan ve organize eden bir şirket ve konumu itibari ile Türkiye’deki en kolay ulaşılan fuar alanı. Atatürk Havaalanı’nın hemen yanı başında ve metro bağlantısı var. “CNR şu an İstanbul’un kalbinde” diyen Tunçağ şöyle devam ediyor. “20-23 Eylül’de bir konsept projeyle öne çıkmış bir işi sunmak istiyoruz. Bu da CNR Food İstanbul’un çatısı altında oluşan bir sinerji ve CNR Ambalaj Fuarımız da Ambalaj Paketleme ve Gıda İşleme Sistemleri Fuarı olarak 20-23 Eylül’de kapılarını açacak. Eşzamanlı gerçekleşecek 3 fuarın sinerjisinin birbirlerini besleyeceğini düşünüyoruz. Birbirinin ayaklarını oluşturan bir oluşum istiyoruz. Bu yüzden de Food İstanbul’un ve EDT’nin Ambalaj Fuarı’na çok büyük bir katkısı olacağını düşünüyoruz. Bizim Food İstanbul fuarımız bu sene ilkini yapmamıza rağmen şimdiden çok önemli katılımcılara sahip bir fuar ve birçok katılımcısıyla da sesini duyurmaya başlamış durumda.
Ambalaj İstanbul Fuarı ile üçüncü ayağın burada olması gerekiyordu. Gıda ambalaj firmalarının bu işin içerisinde bulunmasını, ziyaretçisi ve katılımcısıyla bir arada sinerjiyi tamamlamasını istiyoruz. Birçok ambalaj firmamız da katılımcı olarak bizimle beraber yola çıktılar. Sizlerle de bu işi ilerletmek, beraber bu fuarda neler yapabileceğimizi görüşmek, sizlerden bir geri dönüş alıp neleri beklediğinizi anlamak istiyoruz.
Fuarcılığın da yenilenmeye ihtiyacı var. Katılımcı, ziyaretçi ve fuarı organize eden şirketin bir arada olduğu, herkesin fikrinin önemsendiği, doğru işlerin yapıldığı fuarlar yapılsın istiyoruz. Amacımız katılanların memnun olduğu, ziyaret eden alım yapmak isteyen insanların da karşılarında doğru firmalar bulduğu fuarlar yapmak. Avrasya’nın en büyük gıda platformunu burada oluşturmak gibi bir niyetimiz var. Bu üç fuarla beraber 55 ülkeden 4000 firma temsilcisinin bulunacağı ve 65000 ziyaretçiyi hedeflediğimiz bir fuardan bahsediyoruz.
Ziyaretçi profilini çıkartırken de gerçekten şu ana kadar katılımcı olan bütün firmaların geri dönüşleriyle ve onların vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda ilerlemeyi sürdürüyoruz. Hedef ülkelerimiz Almanya, Bulgaristan, Makedonya, İsrail, Libya, Irak, Fas, Cezayir, Hollanda gibi ülkeler. Bu ülkelerin alım heyetleriyle temsil edilmesini bekliyor ve bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. CNR’ın 32 yıllık deneyiminde çok büyük bir datası var.
Hosted buying adında bir çalışmamız var. Bu programın amacı, uçağının, konaklamasının karşılandığı ve doğru ziyaretçi olarak tanımlanan ziyaretçileri katılımcımızın karşısına oturtmak, görüşme yaptırmak…
Bu çalışmalarımızla birçok fuarımızda çok iyi geri dönüşler aldık. Bütün fuarlarımızda yabancı ziyaretçilerimiz çok güçlü bir şekilde CNR Expo’nun kapısından içeri girdiler, ticaret çok önemli bir ivme kazandı. Biz aynı zamanda sosyal medyayı çok etkin kullanan bir şirketiz. Çünkü bunun gücüne de inanıyoruz. Bu alanda da şu ana kadar yapmış olduğumuz işlerin geri dönüşünden aldığımız sonuçlar dolayısıyla başarılı olduğumuzu düşünüyoruz.
Bunun dışında ikili görüşmelerle ilgili çok ciddi bir çalışma platformu oluşturmuş durumdayız. Bahsetmiş olduğum hosted buying ile misafirlerimizi bir şekilde doğru katılımcıyla buluşturma çabası içerisindeyiz. Fuar alanın dışında karşılıklı oturup tanışmış ve konuşmuş oluyorsunuz. Bunları İMOB, AYSAF, AYMOD ve UNİCERA gibi fuarlarımızda başarıyla yaptık.
Yapacağımız daha çok şey var ve bunları da sizlerin geri dönüşleri, katılımcıların istekleri doğrultusunda yapmak istiyoruz.
Fuarların esas gücü insanları deneyimleyebilmek, o insana değebilmek. Gerçekten doğruyu söyleyip söylemediğini gözlerinin içine bakıp anlayabilmek. Bunu gerçekleştirebildiğimiz tek bir platform var Türkiye’de. O da fuarlar. Bu yüzden de Ambalaj Fuarı’mızı geliştirip bu gıda platformu içinde güçlü bir noktada konumlandırmak adına biz sizleri hem fuarımıza katılımcı olarak davet etmek istiyoruz. Hem de KASAD olarak sizlerden gerçekten bir geri dönüş alıp sizlerin istekleri ve ne ihtiyacınız varsa onlara göre bu platformu genişletmek, güçlendirmek istiyoruz.”
Hasan Tunçağ’ın sunumunun ardından Eda Dalçam Tunçağ’da alım heyetlerinin getirilmesi ve fuarların tanıtımı için yaptıkları çalışmaları anlattı. Vietnam’dan Brezilya’ya kadar fuarlarda çalışmalar yaptıklarını ve İhracatçılar Birliği ile ortak hareket ettiklerini belirten Eda Dalçam bazı Amerikan firmalarının da fuara katılacaklarını belirterek şöyle devam ediyor. “Sizler de, ben şu ülkeden şu firmaları istiyorum derseniz biz onların otelini, uçağını karşılayacağız. Onlarla ikili görüşmeler ayarlayacağız. Çünkü dünya giderek ikili görüşme ağırlıklı fuarlara gidiyor. Büyük fuarlarda ilgi dağınıklığı ve zaman problemi var. Biz bu fuarda hepinize gerçekten ikili görüşmeleri ayarlayıp, istediğiniz ziyaretçi, istediğiniz müşteriyi ayağınıza getirme garantisini veriyoruz. Bu sene yaklaşık 18 ülkeden ciddi katılımı okeyledik. Onlar küçük heyetlerle de olsa gelecekler, fuara bakacaklar ve yetkililerini ağırlayacağız.”