Dijital lif çatlamasını ortadan kaldırmak için bir konik uygulamak, Tech-ni-Fold’un Genel Müdürü ve Tri-Creaser’in mucidi Graham Harris’e göre tamamen yeni bir anlam kazanıyor. Tedarik zincirinden gelen artan geri dönüştürülmüş kâğıt miktarına bağlı olarak, pullanma ve hafif çatlama, katlanmış ürünün iç kısmında rastgele oluşabiliyor ve sıklıkla konik izinin her iki yanında beyaz kırık bir çizgi ile tanımlanabiliyor.
Harris, matbaalar ve baskı merkezleri tarafından ne tür bir konik açma çözümü kullanıldığına bakılmaksızın, sorunun yaygınlaştığını ve bir yöntemle sınırlı olmadığını şöyle açıklıyor.
“Araştırmamız, baskı şirketlerinin, bazı baskı malzemelerinin eskiye oranla çok daha kırılgan olduğunu ve konik izindeki hafif kusurların, hangi konik açma teknolojisinin kullanıldığına bakılmaksızın ortaya çıkan bir sonuç olduğunu kabul ettiklerini gösterdi. Denemek ve sonucu değiştirmek içir ve uzun sözün kısası, aslında kusuru azaltmak ve bazı durumlarda ortadan kaldırmak için basit bir çözüm üretmekteyiz. Tri-Creaser Advance, kıvrımın iç kısmında dışa paralel olarak çalışıyor ve basitçe müşterilerimizin katlama makinelerine uyuyor.”
Video Tech-ni-Fold’un konik açma teknolojisinin ne kadar basit çözümü hayata geçirdiğini gösteriyor.