Yüksek kaliteli etiket basımına sürdürülebilir bir yaklaşım (Stant 11D02)
Çek Cumhuriyeti’nden Toray Graphics susuz ofset kalıp teknolojisinin önde gelen bir üreticisi, susuz ofset kalıplarının yeni bir markasını, IMPRIMA’yı 25 – 28 Eylül tarihlerinde Brüksel’de düzenlenecek olan Labelexpo Europe 2017’ye getirecek. Halen piyasada mevcut olan IMPRIMA LA ve IMPRIMA LB kalıpları etiket ve dar en baskı pazarında arttırılmış dayanıklılık ve yüksek çözünürlüklü görüntüleme için iyileştirilmiş. Toray aynı zamanda tüm susuz ofset kalıplarını fuarda tanıtacak.
“Bu kalıpları drupa 2016’da çok sıcak bir karşılama ile bir teknoloji gösterimi olarak sergiledik” diyen Toray Grafik Bölümü Satış Departmanı Genel Müdürü Mitsunori Hayashi, şöyle devam ediyor. “Şimdi piyasaya sürülüyorlar ve değerlerini etiket ve ambalaj tedarik zincirindeki paydaşlar için Avrupa’nın en önemli mekânı olan Labelexpo Europe’daki ziyaretçilerle birlikte etiket baskı uygulamalarıyla ilgili olarak paylaşma fırsatını sunuyoruz. IMPRIMA ürünleri, çevresel etkiyi en aza indirgeyerek aynı zamanda üstün baskı sonuçları sağlayarak sürdürülebilir çözümler sunma konusundaki köklü geleneğimizi güçlendiriyor.”
Neden susuz ofset?
Susuz ofset, kuru ofset baskı ile karıştırılmamalıdır. Susuz ofset baskı kalıbının hazırlanma maliyetinin düşük olması nedeniyle kısa ve orta çalışma uygulamaları için fleksografik baskı sürecine cazip bir alternatiftir. Ayrıca, şirketin IMPRIMA susuz ofset baskı kalıpları, çok çeşitli kâğıt stoğu, folyo ve sentetik malzemeler gibi emici olmayan yüzeylerde üstün baskı sonuçları sağlıyor. Susuz ofset baskı sadece su tasarrufu sağlamakla kalmıyor aynı zamanda atık miktarını azaltıyor ve baskı sürecinde toksik kimyasallara duyulan gereksinimi ortadan kaldırıyor.
Bordeaux şarap endüstrisinin en önemli etiket matbaalarından biri olan Imprimerie Laulan, şarap etiketlerini üretmek için susuz baskıyı seçmiş. Genel Müdür Olivier Laulan, “Aslında susuz ofset baskıyı, baskı hızını ayarlamadaki esnekliği nedeniyle seçtik” diyor ve şöyle devam ediyor. “Süreç, bu yönüyle beklentilerimizi tam olarak karşıladığını gösterdi, bunun yanı sıra talep ettiğimiz çok yüksek seviyede kalite sağlıyordu. Ardından, su içermeyen baskının çeşitli avantajlarla geldiğini keşfettik. Özellikle, mürekkebi süreç boyunca ayarlamaya gerek kalmaksızın daha uzun baskı işlerimizi sürdürmemize olanak tanıyan daha iyi mürekkep tutuşu kararlılığı elde ediyoruz. Ayrıca, hazırlık sürelerimiz daha da kısa, bu da kâğıt atıklarının azalmasına neden oluyor. Buna ek olarak, susuz baskı konvansiyonel ofset ile karşılaştırıldığında nokta kazancını sınırlıyor. Bu, görüntü ve grafiklerdeki ayrıntıları zenginleştiriyor. Desenli kağıtlara baskıda kullanışlı olan daha güçlü mürekkepleme de sağlıyor. Son olarak, güçlü ve istikrarlı bir mürekkepleme, kâğıt rulosunu veya sıcak yaldız baskı klişesini değiştirmek için bir yazdırma işini durdurmamız gerektiğinde mürekkep kaybına uğramamamız anlamına geliyor.”