Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı, bu yıl bir rekora imza atarak 108 ülkeden 59.326 ziyaretçiyi 43 ülkeden 1.122 firma ve firma temsilcisi ile buluşturdu.
2016 yılına göre yüzde 7 büyüme yakalayan fuar, yurt içinden 52,074 yurt dışından ise 7,252 ziyaretçiye ev sahipliği yaparak, sektörün buluşma noktası olduğunu bir kez daha kanıtladı. Almanya, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Fransa, Irak, İngiltere, İran, İsrail, İtalya, Libya, Lübnan, Makedonya, Mısır, Tunus, Rusya, Ürdün ve Yunanistan başta olmak üzere 1.000’in üzerinde alım heyetini profesyonellerle buluşturan fuarın bu yılki konuk ülkesi ise Fas oldu.
Muharremoğlu: Sektörün Avrasya bölgesindeki en önemli fuarı
Fuarın açılışında bir konuşma yapan Reed Tüyap Genel Müdürü Ali Muharremoğlu, bu yıl fuara yabancı ziyaretçilerin ilgisinin daha da yoğun olduğunu söyledi. Avrasya Bölgesi’nin en önemli üreticilerinin ve markaların bu fuarda bir araya geldiğini söyleyen Muharremoğlu, “Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı, bölgesinin en önemli fuarı. Dolayısıyla fuar kapsamında çok önemli işbirliklerin gerçekleşeceğine inanıyoruz. Gelişen teknolojiyi yakından takip eden fuarımız, sektörün gelişimine de önemli ölçüde katkı sağlıyor. Bu farkındalıkla da bu yıl 43 ülkeden 1.122 katılımcıyı 4 gün boyunca 95 ülkeden 58 bin ziyaretçiyle buluşturmayı amaçlıyor ve her yıl bu rakamları bir üst banda çıkarma hedefiyle çalışıyoruz” dedi.
Sarıbekir: Otomasyon ve Endüstri 4.0 önem kazanıyor
Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir ise Avrasya Ambalaj Fuarı’nın önemine vurgu yaparak, “Bu yıl 25. yaşını kutlayan Ambalaj Sanayicileri Derneği olarak önümüzdeki 25 yıla odaklanmamız gerektiğini düşünüyoruz. İhracat ve modernleşme bizler için her zaman ilk sırada yer almıştır. Ambalaj Sektörümüz bu günlere teknolojik gelişmeleri takip ederek geldi. Şimdi de Otomasyon ve Endüstri 4.0’ın sektörümüzde daha çok önem kazanacağına inanıyoruz. Avrasya Ambalaj Fuarı kurulduğu günden beri 30 kat büyüyerek teknolojik gelişmelerin takip edilebileceği dünyanın en önemli fuarlardan biri haline geldi. Türkiye, Avrasya’nın ambalaj merkezi olma hedefiyle güçlü adımlarla yoluna devam ediyor. Küresel rekabetin kritik önem kazandığı bu dönemde ambalaj sektörüne ivme katacak. ‘Doğru müşteriye, doğrudan ulaşmak’ hedefiyle fuar öncesi ciddi bir ön hazırlık süreci gerçekleştirildi” ifadelerini kullandı.