Matbaalar KP-Connect ile baskı makinelerini ve personellerini daha etkin kullanarak daha da yüksek üretkenliğe ulaşabilirler!
Burhan KUTURMAN / Aras Makine ve Servis Hiz. A.Ş. Satış Direktörü
KP-Connect, baskı ve operasyon süreçlerini analiz eder, otomatikleştirir ve işten tasarruf sağlar. KP-Connect, matbaaların üretkenliğini artırmak için güçlü destek sunan bir baskı makinesi üreticisi olan Komori’nin benzersiz bir çözümüdür.
KHS-AI verilerini kullanan KP-Connect, baskı verimliliğini arttıracak bir destek sistemi olarak geliştirilen, Nesnelerin İnterneti (IoT) kullanan bulut tabanlı bir sistem. Baskı makinesi verileri ve çeşitli gösterge tabloları otomatik olarak buluta gönderiliyor.
KP-Connect, operatörlerin günlük çalışma raporlarının oluşturulmasını ve baskı yöneticisinin günlük raporlarının analizini otomatikleştiren bir sistem. PC’den, tabletten veya akıllı telefondan makinenin performansını kontrol etmeyi mümkün kılıyor.
KP-Connect’in Bulut Gösterge Tablosu işlevini kullanmak, kullanıcıya büyük kolaylık sağlıyor. KP-Connect kullanılarak kontrol edilecek birçok öge arasında çalışma sonuçları, günlük, aylık ve haftalık raporlar, baskı makinesi bakım durumu gibi analiz bulguları, iş ilerleme durumu ve ayrıntılı trend analizi var; hepsi anlaşılması kolay bir şekilde görüntüleniyor. Ek olarak, kullanıcılar Komori eğitim tesisi KPG Printing College eğitmenlerince oluşturulmuş makine bakımı, video öğreniminden ve en iyi uygulamalardan yararlanabiliyorlar.
KP-Connect, görünürlük sağlamanın ve verilerin analizinin ötesinde, bizzat üretimin standardizasyonuna odaklanıyor, aynı tutarlılığın altı ay veya bir yıl sonra bile sağlanacağını garanti ediyor. Üretim verilerini uyarlayarak her zaman daha akıllı iş kararları verilmesini sağlıyor.
Doğru ve nesnel makine verileri sağlamanın temel unsurlarından biri iş verilerini temel alan, Komori’nin devrim niteliğindeki verimlilik geliştirme sistemi KHS-AI’dır. MIS bağlantılı KP-Connet Pro’dan ve tüm baskı makinesinden verilerle entegre kontrol sağlıyor. Makinedeki değişikliklere, kâğıt veya kartona göre kendi kendine öğrenerek baskı öncesi ayarlarını iyileştiriyor. Tabaka ebadı ve türüne göre hava ayarları yaparak en iyi besleme ve çıkışı sağlıyor. Smart Sequence işlevi sayesinde, KHS-AI arayüzündeki iş sırasında iş değişimleri neredeyse otomatik yapılıyor. Bu işlev, MIS’den Smart Sequence’a önceden yüklenmiş işlerin yapılandırılmasına olanak tanıyor. Birden fazla iş maksimuma kadar programlanabiliyor.
“Sonuncusuyla aynı” seçilerek benzer işler aynı ayarlarla basılabiliyor. Kullanılan tek yeni veri işin uzunluğu ve mürekkep verileri oluyor.
Makine başlatıldığında ve kâğıt üzerinde mürekkep varken makine otomatik register ile yapılandırılmışsa register kendini kâğıdın her iki yüzünde renge otomatik olarak ayarlayacaktır. PQA sisteminin yama kontrolü önceden belirlenmiş rengin yoğunluk değerlerini de kontrol edecektir. Eş zamanlı işlerde aynı boyut ve kâğıt kullanılırsa, doğru şekilde kontrol edilebiliyor ancak kâğıt değiştirildiğinde, yoğunluk değişebileceğinden PCD-SX kullanılarak kalibre edilmesi öneriliyor.
Belirli ihtiyaçlara göre uyarlanmış çözümler için üç düzeyde destek
KP-Connect üç versiyona ayrılır: Üretimin analiz edilmesini sağlayan KP-Connect Basic; Komori makineleri için iş ayarlama görevlerini otomatikleştirir ve gerçek zamanlı üretimin analiz edilmesini sağlar. KP-Connect Edge; gerçek zamanlı üretim analizi sunarken tüm matbaanın iş akışını birleştirir ve kolaylaştırır. KP-Connect Pro; ile kişisel bilgisayarda kolay iş yönetimine izin veren zamanlayıcı işlevleri ve MIS entegrasyonu da opsiyon olarak mevcuttur. Kullanıcılar Basic versiyonunu uygulayarak başlayabilir ve ihtiyaç halinde Edge veya Pro versiyonlarına yükseltebilirler.
Matbaanız günlük olarak mümkün olduğunca fazla kâr elde ediyor mu?
Verilere göre, ortalama olarak, baskı makinesi çalışma süresinin yalnızca %33’ü baskıya harcanıyor.
Kalan %67’si başlatma ve duruşlara harcanıyor. Başka bir deyişle, boşa zaman kaybediliyor. Kayıp zamanı azaltıp verimliliğinizi artırabilmeniz için öncelikle üretim operasyonunuzu analiz edip anlamalısınız.
Baskı makinesi ne sıklıkla faaliyet gösteriyor?
İş başına ne kadar kâğıt atığı oluşuyor?
Operatörler verimli çalışıyor mu?
‘Üretim operasyonunu analiz etmek’, yukarıdaki bilgileri tek bakışta kavramak için mekanizmalar kurmak anlamına gelir. Üretim operasyonu analiz edildiğinde iyileştirme gerektiren alanlar yüzeye çıkarılır ve şirketinizin bunları düzeltmek için en kısa yolu izlemesine olanak tanır. Matbaa şirketleri KP-Connect ile baskı makinelerini ve personellerini daha etkin kullanarak daha da yüksek üretkenliğe ulaşabilirler!
Bulut sistemi
Çalışma ve baskı durumunu istediğiniz zaman kontrol etmek için bulut sistemimizi kullanın.
KP-Connect Basic bulut sisteminde çalışır, yani web tarayıcısı üzerinden her an erişilebilir. Başka bir deyişle, KP-Connect yalnızca masaüstü üzerinden değil, akıllı telefon, tablet PC ve diğer platformlar üzerinden de kullanılabilir. Çalışma ve baskı durumu, ofisten uzaktayken bile kolayca kontrol edilebilir. Müşteriler ayrıca bulut üzerinden toplanan bilgilerin KP-Connect hizmetleri sunmak ve hizmetleri ve desteği iyileştirmek dışında hiçbir amaçla kullanılmadığını bilerek güvenli kullanım sağlayabilirler.
Güvenlik
KP-Connect güvenliğe önem veriyor.
Erişim kısıtlamaları ve veri şifrelemesi mevcuttur. Kullanıcı kimlikleri ve erişim günlükleri de daha fazla gönül rahatlığı için şirket içinde yönetilebilir.