Az adetli, kişiye özel dijital ambalaj ve etiket baskı makinelerinden oluşan bir portföy ile son yıllarda ambalaj sektörüne de hizmet veren Pimms, Avrasya Ambalaj İstanbul 2024 – 29. Uluslararası Ambalaj Endüstrisi Fuarı’nda UV inkjet ambalaj baskı makinelerini sergiledi ve baskı örneklerini gösterdi.
Pimms Uluslararası Reklam Ürünleri San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Aygüler, fuarda sergiledikleri makineler ve şirket portföyündeki diğer etiket ambalaj çözümleri konusunda şunları söylüyor: “Beşinci kez katıldığımız Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı yine her zamanki gibi kalabalıktı. Biz de karton ve oluklu mukavvaya ve kuşe kâğıda UV inkjet baskı yapabilen makinemizle kutu, karton bardak, poşet, gibi ürünlere doğrudan baskı yapan Sunthinks UV inkjet baskı makinemiz ile Kitap kenarına da baskı yapan Robotjet dijital baskı makinamızı sergiledik. Bu makinelerden zaten fuardan önce de kurulumlar yapmıştık. Fuarda da hem yurt içinden hem de yurt dışından komşu ülkelerden gelen ziyaretçilere tanıtmış olduk. Bizim daha önce tanıttığımız hatta bir adet kurduğumuz SUNTHİNGS metal baskı makinemizin baskı örneklerini ziyaretçilerimize gösterdik. Hediyelik kutular, metal kutular gibi nesnelere baskı yapıyor. Bu fuarda tanıtamadığımız ve dakikada 75 metreye kadar baskı yapan KINGT markalı yeni mukavvaya dijital baskı yapan makinemizi SIGN ISTANBUL fuarımızda sergiliyoruz. Ayrıca bu fuarımızda baskı sonrası saatte 600 adet kutuyu, kesip delen, katlayan hatta tutkalını süren ANYPACK makinemizi de tanıtıyoruz. Bu makinenin 200’e yakın hazır karton kalıbı var. Üç saniyede o kalıplar arasında geçiş yapabiliyor. Anypack makinenin saatte 3000 kutu yapan modelleri de var.
Pimms bu yıl 45. yılını kutluyor. Türkiye’ye reklam malzemelerini getiren ilk firma olduk. Hatta ilk iki SIGN fuarını SIGN SHOW adı altında 1994 ve 1996 yıllarında biz düzenledik. O zaman adı SIGN Show fuarıydı. Sonra yerini SIGN İstanbul aldı. Yıllarca tabela ürünlerini getirdik. Sonra dijital tekstil başlayınca dijital tekstil baskı makineleri ithalatına başladık ve yavaş yavaş daha büyük makinelere geçiş oldu. Son zamanlarda e-ticaret artınca ve tekstil ile reklamdaki düşüşü dikkate alarak, Çin ile olan 24 yıllık tecrübelerimizi değerlendirerek ambalaja yönelelim dedik. İlk iki yılda büyük makinalar getirip tanıttık. Sonra daha hızlı olan single pass (tek geçişli) makineler çıkınca işi biraz daha yoğunlaştırdık. Çinlilere onların türevlerini ürettirip komşu ülkelere sattık. Kuzey Afrika ülkelerine, Romanya’ya makineler sattık. Son iki senede sattığımız makinelerin sayısı 50’yi geçti.
Bu sene ayrıca etiket baskı makineleri ithalatı ve satışına başladık. Çin’in en büyük, en kapsamlı etiket baskı makineleri üreticisi Pulisi’nin AOBEAD tek geçişli dijital UV etiket baskı makinelerini satıyoruz. Dakikada 70 metreye kadar hızlarda, 22 cm’den 1.5 metreye kadar genişliklerde baskı yapan makineleri var. Köpek mamaları için büyük torbaları basabilen hatta gazete basabilen makineleri var. Drupa’da 55 cm eninde hızlı baskı yapan modelini sergilemişlerdi. Avrupalı üreticiler de artık Çin’de makine ürettiriyorlar. Onların ilhamı da oradan geliyor zaten. Bunun yanı sıra plastik bardak üzerine baskı yapan tam otomatik baskı makinemiz var. Bardağı alıyor, deseni basıyor ve paketliyor. Plastik fuarına yetiştirebilirsek satışına başlayacağız.”
Fuarın ziyaretçi profilini de değerlendiren Selahattin Aygüler; ekliyor: “Fuarda kalabalıkların önemi yok, nitelikli ziyaretçi vardı.”