Lidya Grup ilk k ez katıldığı Avrasya Ambalaj İstanbul 2024’ten memnun ayrıldı.
Lidya Grup Avrasya Ambalaj İstanbul 2024- 29. Uluslararası Ambalaj Endüstrisi Fuarı’na ilk kez katıldı. Firmanın ambalaja yönelik ürün portföyünde Duplo’nun küçük kutu uygulamaları için çözümleri de var. Duplo DSM-1000 B2 şekilli kesim makinesi ile minimum insan müdahalesi ve 50 x 70 karton ile maksimum hızla tutarlı, yüksek kaliteli sonuçlar elde edilebiliyor. PFi Blade dijital kesim masaları, üretim süreçlerini kolaylaştıran, zamandan ve kaynaklardan tasarruf sağlayan, kısa süreli üretimler ve esneklik için mükemmel olan çok yönlülüğü sunuyor.
DDC-8000’de karmaşık spot UV ve varak uygulanarak dikkat çeken birinci sınıf bir his için hayranlık uyandıran bir ambalaj oluşturulabiliyor. Otomatik ve akıllı spot UV ile inline yaldız uyugulama, matbaacıların sunabilecekleri süsleme seviyesi ile gerçekten öne çıkmalarını sağlıyor. Ayrıca Duplo’nun DSM-1000’inde veya alternatif olarak kısa tirajlar veya prototipleme için PFI Blade B2+’da dijital olarak kesim yapılabiliyor.
Lidya Grup ayrıca kutu kesim ve katlama için JWEI firmasının çözümlerini temsil ediyor. Firmanın RSF-330 dijital etiket sonlandırıcısı dijital etiket kesimi için hepsi bir arada çözüm sunuyor.
Yeni temsilcilik Keundo’nun da muhtelif uygulamalarda kullanılabilecek UV flatbed dijital inkjet makineleri var.
Lidya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Öz fuarı şöyle değerlendiriyor:
“Avrasya Ambalaj Fuarı’na geçen yıl da katılmak istedik ama fuarda yer bulma konusunda bir sıkıntı var. Geçen yıl önerilen stant küçük olduğu için katılmadık ama bu sene stant küçük olsa da katılalım diye düşündük çünkü fuarda müşterilerimiz ile bir arada olmak önemliydi. Stant küçük olunca çok ürün sergileyemedik. Ambalaj sektörüne direkt ve indirekt birçok ürünümüz var. Dileğimiz, önümüzdeki yıl daha büyük bir yer buluruz ve teknolojilerimizi sergileyebiliriz. Sonuçları, ekip arkadaşlarım fuar sonunda paylaştı. Tabi ilk kez tanıştığımız müşterilerimiz oldu. Katılımcı gayet iyiydi. Güzel temaslar oldu. Nitelikli bir ziyaretçi profili vardı. Daha fazla ürünümüz olsaydı daha iyi olurdu. Müşteriler fuara makine görmeye geliyorlar. Makine için ayrılan yer sınırlıydı… Demek ki daha büyük alana ihtiyaç var.
Türkiye de bir iş tutkusu var. Ne kadar zorluk olursa olsun hayat devam ediyor. Şirketler iş yapmaya devam ediyor. Tabii ki yatırım anlamında rahat bir yatırım ortamı yok. Ama ihtiyaçlar doğrultusunda yatırınlar devam ediyor. Faizin yüksekliği büyük yatırımları olumsuz etkiliyor. Umutluyuz, faizler düşecek diye bekliyoruz.”