4. Uluslararası Basım Teknolojileri Sempozyumu Printistanbul 2023, 5 – 6 Ekim 2023 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi, Mehmet Genç Külliyesi (Dragos Kampüsü) Kartal – İstanbul‘da düzenlendi
Marmara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Kılıç, Marmara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Basım Teknolojileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Türkün Şahinbaşkan ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Arif Özcan’ın açılış konuşmalarıyla başlayan Sempozyuma, Polonya’dan Zuzanna Zolek-Tryznowska (Varşova Teknoloji Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesi), Fransa’dan Prof. Dr. Nadège Reverdy-Bruas, İspanya’dan Jalel Labidi (Bask Bölgesi Üniversitesi Klinik ve Çevre Mühendisliği), Slovenya’dan Prof. Dr. Raša Urbas (Lübliyana Üniversitesi Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi), konuş konuşmacı olarak davetliydi.
Marmara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Kılıç, artık gelenekselleşen, iki yıllık periyotlarla ilki 2015 yılında gerçekleştirilen Sempozyumun pandemi nedeniyle dört yıl arayla gerçekleştiğini hatırlattığı konuşmasında, basım teknolojileri ve dijitalleşme konusundaki gelişmeleri hatırlatarak, üniversiteler ve sektör arasındaki bilgi paylaşımının önemine vurgu yapıyor.
Konuşmasında Basım Teknolojileri Bölümü ve geçmişi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Türkün Şahinbaşkan, bölümün programına sektörün görüşü alınarak ve Almanya’daki eğitim gözden geçirilerek en son halinin verildiğini belirtiyor. “Bu programdaki en değer verdiğimiz husus, öğrencilerimizi üçüncü sınıfın ikinci döneminde, bir dönem boyunca sanayiye göndermemiz olmuştur” diyen Şahinbaşkan, okulun olanakları ve laboratuvarları hakkında bilgi verdikten sonra, BASEV ile olan ilişkileri sayesinde öğrencilere başarı bursları, İngilizce bursları, Erasmus sürecinde maddi destekler verildiğini ve öğrencilere yönelik sektörel seminerler düzenlendiğini belirterek, ekliyor:
“Bölümümüzün basım teknolojileri değişimine, sanayi ile uyumunun devam etmesi yolunda programlarımızı ve atölyemizi geliştirme çabalarımız devam etmektedir. Özellikle esnek ambalaj, flekso dalında programımızı, makine parkımızı geliştirmek için çabalarımız bulunmakta, ihtiyacımız olan araçların verilmesi durumunda zaten programımızda olan bu dalı çok daha etkin duruma getirmiş olacağız.”
4. Uluslararası Basım Teknolojileri Sempozyumu Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Arif Özcan, 2015’ten bu yana her defasında katılımı arttırılarak gerçekleştirilen Sempozyuma 12 ülkeden 30’u aşkın yabancı akademisyenin katıldığını belirterek, katılımcı ülkeler ve akademisyenler hakkında da bilgi verdi.