ACTEGA ve Fujifilm, FUJIFILM 46kUV inkjet baskı barını ECOLEAF metalizasyon çözümüne entegre etmek, baskı çözünürlüğünü iyileştirmek ve sürdürülebilir, talep üzerine üretimi desteklemek için iş birliği yaptı.
Baskı ve ambalaj endüstrisi için özel kaplamalar, mürekkepler, yapıştırıcılar, sızdırmazlık maddeleri ve bileşikler üreten ACTEGA, entegre mürekkep püskürtmeli ürünlerin önde gelen geliştiricisi olan FUJIFILM Integrated Inkjet Solutions ile yeni bir ortaklık duyurdu.
İş birliği, ACTEGA’nın ‘Talep üzerine metalizasyon’ ECOLEAF çözümünde en son teknik ilerlemenin sağlanmasını mümkün kıldı. Tüm ECOLEAF üniteleri artık daha yüksek çözünürlüklü tetikleyici görüntüyü tutarlı ve güvenilir bir şekilde basmak için bir FUJIFILM 46kUV İnkjet Baskı Barı ile donatılabiliyor. ECOLEAF talep üzerine metalizasyon işlemi, karmaşık görüntü ayrıntılarını veya hatta bir etiket üzerindeki küçük metin öğelerini süslemek söz konusu olduğunda geleneksel yaldız baskı yöntemlerine göre sağladığı avantajlarla zaten ünlü. FUJIFILM 46kUV Printbar, bu doğruluğu 600 dpi’den 1200 dpi’ye çıkarırken, işlemin tamamen dijital olmasını da sağlıyor ve böylece tamamen dijital bir işlem seçen müşterilerin yararlanabileceği esnek, talep üzerine, kısa süreli üretim avantajlarını güçlendiriyor.
ACTEGA ve Fujifilm arasındaki iş birliği, ACTEGA’nın küresel müşteri destek ağını da daha da güçlendiriyor. ACTEGA’nın sürdürülebilir çözümlere yönelik yenilikçi yaklaşımı ve Fujifilm’in sağlam, son teknoloji konusundaki güvenilir itibarı sayesinde, işletmeler müşterilerinin ESG hedeflerini desteklemek için ECOLEAF metalizasyonuna geçme kararlarında daha da fazla güven duyabilecekler.
Geleneksel yaldız baskı tekniklerinden ECOLEAF metalizasyonuna geçerek, matbaacılar ve dönüştürücüler PET taşıyıcı film ve folyo makaralarına olan ihtiyacı ortadan kaldırıyorlar. Bu, atık ve plastik tüketimini önemli ölçüde azaltıyor ve uygun maliyetli, çevre dostu bir çözümle CO2 emisyonlarını kesiyor.
FUJIFILM Integrated Inkjet Solutions Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Operasyon Direktörü Greg Balch, şöyle diyor: “ACTEGA ile iş birliğimiz, bu zaten yenilikçi, endüstriyel ölçekli teknolojiye bir kalite ve üretkenlik boyutu daha ekliyor. ECOLEAF’ın Etiket sektörünün metalizasyona bakış açısını dönüştürme potansiyeline sahip olduğuna dair tam güvenimiz var. ECOLEAF’ın folyo israfını önleme yeteneği, sıkı ve gerekli çevresel hedefleri karşılamak isteyen ve ayrıca rekabet avantajlarını kaybetmek istemeyen markalar için harika bir haber.” Harald Jasper, ACTEGA Genel Müdürü ekliyor: “Çevresel etkiyi azaltma konusunda markalar ve tedarikçiler arasında büyük bir değişim isteği var. ECOLEAF’a geçmek, sektörün ihtiyaç duyduğu ilerlemeyi sağlayabileceği bir yol ve Fujifilm gibi liderlerin teknolojiyi ve daha sürdürülebilir metalik süslemeler için sunduğu fırsatı benimsemesinden çok memnunuz.”