KP-Connect Alliance Programı ile baskı tesisleri için Sanal Akıllı Fabrika hayata geçirildi
Komori Corporation, Ekim 2024’te Tsukuba Tesisindeki Komori Grafik Teknoloji Merkezi’nin (KGC) üçüncü yenilemesinin tamamlandığını ve baskı tesisleri için sanal akıllı fabrika (KGC Akıllı Fabrika) olarak faaliyetlerine başladığını duyurdu.
KGC Akıllı Fabrika yenilemeden sonra yeniden açıldı
Baskı endüstrisi, küçük partiler ve kısa teslimat süreleri ile artan malzeme ve enerji maliyetleri ve insan kaynaklarını güvence altına alma zorlukları gibi çeşitlenen ihtiyaçlarla karşı karşıya. Bu ortamda, istikrarlı kârlılığı sağlamak ve sürdürülebilir bir topluma katkıda bulunmak için esnek yanıtlar ve değişiklikler gerekli.
Komori, yalnızca bireysel makinelerin üretkenliğini değil, aynı zamanda baskı tesislerinin genel üretkenliğini de artıran akıllı fabrikayı teşvik etmenin, sektörü dönüştürmenin anahtarı olduğuna inanıyor.
Şirketin amacını, baskı teknolojisiyle topluma katkıda bulunarak Kando’yu “beklentilerin ötesine” ulaştırmak olarak tanımlayan Komori, Ekim 2024’te baskı teknolojisi konusunda araştırma ve geliştirme, gösteriler ve eğitimden sorumlu olan KGC’nin üçüncü yenilemesini tamamladı ve KGC Akıllı Fabrikasını baskı tesisleri için sanal bir akıllı fabrika olarak açtı.
KGC Akıllı Fabrika, tüm baskı süreçlerinin ilerlemesini birden fazla büyük monitörde gerçek zamanlı olarak izleyen merkezi bir kontrol odası ile donatılmış. Komori’nin Üretim Yürütme Sistemi (Manufacturing Execution System – MES) KP-Connect Pro, tüm süreçlerde ilerleme bilgilerinin planlanmasını ve gerçek zamanlı toplanmasını sağlayarak fabrika yöneticilerinin tüm tesisi merkezi kontrol odasından merkezi olarak izlemesine ve talimatlar vermesine olanak tanıyor.
Tüm baskı süreçlerinin ilerlemesini gerçek zamanlı olarak izleyen ‘merkezi kontrol odası’
Merkezi kontrol odası aracılığıyla görselleştirmeye ek olarak, KGC fabrika içindeki tüm baskı iş akışının otomasyonunu teşvik ediyor. Komori’nin akıllı fabrika konsepti olan Connected Automation, planlama, baskı öncesi, baskı (ofset ve dijital baskı), baskı sonrası, renk yönetimi, kalite denetimi ve şirket içi lojistik gibi tüm baskı iş akışlarını otomatik olarak birbirine bağlamak için temel yazılım olarak KP-Connect Pro’yu kullanıyor. Tüm süreçleri kapsayan akıllı bir fabrika tek başına Komori tarafından inşa edilemez, ancak her aşamada ortak şirketlerle iş birliği gerektirir. 2016 yılında, KP-Connect Alliance Programı(1) önemli üreticiler ve tedarikçilerle başlatıldı. Bu KGC yenilemesiyle ziyaretçiler, ittifak programı üyesi şirketlerle iş birliği içinde geliştirilen Connected Automation’ın başarılarını görebilecekler.
Baskı kalıplarını taşımak için CtP ayırma ekipmanı ve Otonom Mobil Robot (AMR)
KGC Akıllı Fabrikası tarafından öngörülen baskı tesisi, katma değerli üretkenliği en üst düzeye çıkarmak için çalışanları ve otomatik sistemleri entegre ediyor. Fabrikadaki katma değerin kaynağı olan insanları desteklemek için KGC Baskı Koleji geleneksel olarak baskı makinelerine odaklanan uygulamalı eğitim, seminerler ve e-öğrenme sağladı. Bundan sonra, eğitim müfredatının kapsamı akıllı fabrikaların inşası ve işletimini de içerecek şekilde genişletilecek.
İletişim için açık alan ve yeni konferans odası
Bu yenilemeyle KGC, baskı şirketlerinin, ittifak şirketlerinin ve Komori’nin baskı tesislerinin üretkenliğini en üst düzeye çıkarmak ve baskı endüstrisinin gelişimine katkıda bulunmak için birlikte çalıştığı açık bir inovasyon merkezi rolünü üstlenecek.
(1) KP-Connect Alliance Programı
Mayıs 2016’da başlatılan bir ortaklık programı, her süreçten ürünleri KP-Connect’e bağlayarak baskı şirketlerinin üretkenliğini artırmak ve tüm baskı değer zincirini optimize etmek için başlatıldı. Komori, baskı şirketlerinin kârlılığını artırmak için İttifak Programını gelecekte de aktif olarak tanıtmaya devam edecek.