Konica Minolta Turkey, Avrasya Ambalaj İstanbul – 28. Uluslararası Ambalaj Endüstrisi Fuarı’nda, AccurioLabel 400 dijital etiket baskı makinesini sergiledi.
Medya türüne ve renk kombinasyonlarına bağlı olarak dakikada 39,9 m, 34,2 m, 30 m, 20 m ve 15 m seçeneklerinden birinin seçildiği makine, 1.200 dpi x 2.400 dpi çözünürlükte baskı yapabiliyor. Makinede renk ayarlamaları, renk kayıt kontrolü ve kalibrasyon gibi görevler Intelligent Quality Care ile tamamen otomatikleştirilmiş durumda. Ekran talimatlarını takip ederek sezgisel kullanım, kapsamlı kullanıcı eğitimine gerek bırakmıyor. Herhangi bir kaplama işlemine gerek duyulmadan medyaya baskı yapılabiliyor. Beyaz tonerli beşinci renk istasyonu ile uygulama çeşitliliğini arttıran makinenin yeni Simitri® V toner teknolojisi, çok çeşitli alt tabakalarda sorunsuz işleme ve mükemmel baskı kalitesi sunuyor.
Konica Minolta standında Konica Minolta Turkey Profesyonel ve Endüstriyel Baskı İş Birimi Yöneticisi Orhan Doğan, sorularımızı yanıtladı.
- Fuara kaçıncı kez katıldınız ve fuar nasıl geçti?
Konica Minolta 2015 yılından bu yana yoğun olarak endüstriyel baskılamada da ürünler geliştirmeye başladı. İlk etiket modelimizden sonra, araştırma geliştirme çalışmalarımıza devam ettik ve bu fuarda beyaz tonerle beyaz baskı özelliğiyle birlikte dördüncü nesil etiket baskı makinemizi de sergiliyoruz. Tabaka tarafında hem MGI süsleme sistemi hem de Konica Minolta KM1 gibi 50 x 70’e kadar baskı sistemlerimizle endüstriyel baskıya zaten ilgimiz vardı. Avrasya Ambalaj’a geçen yıl ilk defa katıldık ve hem pazardan hem de katılımcılardan olumlu geri dönüşler aldık. Bu yıl artık daha büyük bir alanda fuarda yeni modelimizin lansmanını yapıyoruz. Önümüzdeki yıllarda da bu fuara katılmaya devam etmek istiyoruz ve katılacağız.
- Ziyaretçilerin profili ve görüşmelerinizde öne çıkan konular neler oldu?
Çoğunlukla şunu görüyoruz ki; Tüm üreticiler pazarda farklılaşma arayışındalar. Birçok üreticide dijitalin de gerekli olduğu bilinci var. Tabii dijital deyince tek bir teknoloji yok. Bu kadar arzın olması da onların kafalarını karıştırıyor. Bu yüzden biz daha çok, kullanıcıların işlerini inceliyoruz ve bizim çözümümüz işlerine ne kadar uyum sağlayabiliyor, diğer teknolojilerle işlerini nereye kadar doldurabilirler, birbirleriyle nerede kesişirler, nerede birbirlerini tamamlarlar, tüm bunları anlamaya çalışıyoruz. Tonerli sistemin inkjet sisteme göre farklı kullanım alanları var. Bizim inkjet sistemine göre avantajlı olduğumuz alanlar var ya da inkjet sisteme göre yapamadığımız şeyler de var. Bunları açıklayarak bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Günün sonunda her işletmenin birden fazla baskı teknolojisi olması gerekiyor ve zaten var. Belirli işler için inkjet, belirli işler için tonerli dijital baskı makinelerinin olması gerekiyor. Bu, dijitalin konvansiyonelin yerine geçeceği anlamına gelmiyor, yeter ki müşteriler uzaklaşmasın. Çünkü tirajlar azalıyor, iş çeşitliliği artıyor ve yıllar önce ofsette yaşanan durum şimdi ambalaj ve etikette yaşanıyor. Marka sahiplerinin taleplerini karşılayacak teknolojiyi artık üreticiler sağlamaya çalışıyorlar.
- Fuar büyüyor, organizasyon bu büyümenin ihtiyaçlarını karşılıyor mu? Organizasyon konusunda şikayetiniz var mı?
Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı, diğer fuarlarla kıyasladığımızda gayet profesyonel, Avrupa’daki fuarlarla yarışacak seviyede bir fuar olduğunu söyleyebilirim. Fakat TÜYAP’a erişim noktasında özel araçlarıyla gelenler için genel olarak İstanbul trafiğinden kaynaklanan sıkıntılar var. Bu türdeki ulaşım ve otopark sorunu aşılırsa, katılımcılar ve misafirler açısından daha rahat olacaktır.
- Fuardan beklentiniz nedir?
Bu fuardan beklentimiz, uzun yıllar bu fuarda yer alarak, ambalaj sektöründe de teknolojilerimiz ve çözümlerimiz hakkında farkındalık oluşturmak, markamızın görünürlüğünü arttırmak ve ilerleyen süreçlerde danışmanlık ve desteklerle kullanıcıların ürettikleri işlerin dijitalleşmesine destek olmak. Burada bulunduğumuz sürece zamanla bunun gerçekleşeceğine inanıyoruz.