Fujifilm, Sign İstanbul 2023’te iki segmentte, genis format UV baskı ve kesim makineleriyle toner bazlı renkli ve siyah beyaz Revoria dijital baskı makinelerini sergiledi
Fujifilm, Sign İstanbul Fuarı’nda gösterişli bir stantla yer aldı. Firma iki ayrı ürün segmentiyle fuara katıldı: Bir tarafta, Mejet markasıyla bilinen genis format UV ürünler ve onların tamamlayıcıları olan kesiciler; diğer tarafta dijital üretim makinesi Revoria PC1120 ve serinin orta ve giriş seviyesi yeni modelleri.
Fuarda 4 adet özel üretim grubu dijital tonerli baskı makinası sektöre tanıtıldı.
Fujifilm’in amiral gemisi Revoria PC1120 talep üzerine baskı pazarına yönelik geniş besleme ve bir dizi katlama, kırpma ve kitapçık yapma seçeneğine sahip,
Fuarda görüştüğümüz FUJIFILM Türkiye Başkan Yardımcısı Ünsal Akgün şöyle diyor: “PC1120’yi iki farklı seçnekle sunabiliyoruz. Renk seçeneğinde 6 renk gibi düşünülüyor ama 9 renk opsiyonu var. Yani 6 ünite ile opsiyonel olarak tonerleri değiştirerek 9 renge çıkıyorsunuz. CMYK baskının yanı sıra, altın, gümüş, beyaz, şeffaf ve pembe çıktı imkânı sunuyoruz. Baskınızı geliştirmek ve süslemek için micron ayarlaması yaparak istediğiniz kalınlıkta kabartma lak atabiliyorsunuz.
Şu anda piyasada bu modelin alternatifi yok. Kapasite olarak benzer renkli basan ürünler var ama tüm özelliklerini bir arada düşündüğünüzde bu makine rakipsiz.
Sign Fuarı’na kadar Revoria’nın Türkiye’de iki farklı modeli satıştaydı ve hedeflediğimiz satış adetlerine ulaştığımızı söyleyebilirim. ”
Ticari dijital baskıda Revoria E serisi Fujifilmin siyah beyaz serisi. Revoria EC renkli serisinde kapasiteler değişiyor. Tümü A3+ olan makinelerin üzerinde standart olan kasetin dışında X-Large kasetler var. Bazı modellerde vakum kaset standart.
Ünsal Akgün “Statik eliminator’ü bütün modellerde standart olarak vermeyi tercih ediyoruz” diyor ve ekliyor: “Bir modelimizde “z” katlama opsiyonu da var. Ürün gamımıza yıl sonunda iki yeni ürün daha eklenecek”.
“Bayilik yapılanmasına başladık”
Ünsal Akgün’e geçen yıl lansmanı yapılan ve bir yılı dolan tonerli modeller tarafında nasıl bir pazar payı hedeflediklerini soruyoruz. Şöyle yanıtlıyor:
“Öngörülerimizin sonuç ile örtüştüğünü gördük. İlk başta referans müşterilerle çalışmayı planlamıştık, öyle de yaptık. Öncelikle istanbul sonra Ankara ve İzmir’de servis gücünün en kuvvetli olduğu yerlerde müşteri memnuniyetini sağlayarak gideceğiz demiştik öyle de oldu. Şu ana kadar ki makina kurulumlarımız için oldukça pozitif geri dönüşler alıyoruz. Bu bizi mutlu eden taraf. Biz de bu süreçte hem satış hem teknik ekiplerimizi güçlendirdik. Yeni ürünlerle beraber bayilik yapılanmasına başladık. Bütün Türkiye’yi kapsayacak şekilde bölgesel bayiliklerle sürdüreceğiz gibi görünüyor. Sahada ekiplerin güçlü olması adına bayilere ağırlık vereceğiz ama kontrol bizde olacak ve teknik ekiplerimizle hem eğitim verip hem gerektiğinde doğrudan müdahale edebileceğiz.”
Ünsal Akgün’e Saatte 3600 adet B2 ebat dijital baskı yapabilen Fujifilm Jet Press 750 serisinin Türkiye’deki pazar şansını nasıl değerlendiriyorsunuz diye soruyoruz, Akgün şöyle yanıtlıyor: “Avrupa’da çok ciddi sayıda kurulumu yapılan, kalitesi kullanıcıları son derece memnun eden oturmuş bir makina. Türkiye’de birden fazla satmalıyız ki satış sonrasını, yedek parçasını layıkıyla yerine getirelim. Şu anda ciddi müşterilerimizden böyle bir talep var, değerlendiriyoruz.”
Geniş formatta Mejet
Geniş format tarafında ise, Fujifilm standında, Mejet 1800 ile beş farklı boyut seçeneğinden biri olan Mejet 6090UV, yine farklı ebat seçenekleri olan Jwei kesicilerden biri ve bir de tekstil transfer makinası yer aldı.
Ünsal Akgün, bu gruba ilişkin şu açıklamaları yapıyor: “Fuarda sadece dört model sergiliyoruz ancak 5 metreden itibaren tüm ebatlarda geniş baskı formatında baskı yapan ürunlerimiz var. Hibrit makinamızı interpack fuarında sergilemiştik. Ayrıca iki yeni flatbed modelimiz var. Bu ürünlerimizi çok büyük oldukları için kısıtlı fuar alanımıza getiremedik. Makinelerimiz Deneyim Merkezimizde mevcut. Randevulu bir şekilde makinalarımız burada görülebilir”.
Yurt dışı satışlar
Fujifilm Türkiye’nin çevre ülkelerle, Afrika ve Asya ile ilişkilerini soruyoruz Akgün şöyle yanıtlıyor:
“Fujifilm Türkiye olarak Fujifilm’in tüm ürün gamının neredeyse tamamını Türkiye ve çevre ülkelere sunmaya devam ediyoruz. Merkez Türkiye ama çevre ülkelere satışlarımız artarak devam ediyor. Bu ülkelerde distribütörlerimizle çalışıyor, ekiplerini eğitiyoruz.
Endüstriel ürün gamına baktığımızda Dubai’de Orta Doğu ofisimiz var. Gerek lojistik olarak gerek ülkeler arası ilişkiler, bankacılık, para transferlerinin kolaylığı göz önüne alınarak Dubai ile zaman zaman paslaşarak Kuzey Afrika ile ticaretimizi yapıyoruz.
Bizim için şu an Afrika’dan daha çok, hem grafik alanında hem sağlık gibi diğer ürün gruplarımızda, Orta Asya pazarı daha öncelikli.
Artık matbaacılar da değişimi izliyorlar. Yurt içi ve yurt dışı gelen taleplerden görüyoruz ki artık ofsetçiler bir yerden dijitale bulaşıyor. Bizim de yıllara dayanan çok ciddi bir ofset ticari baskı müşteri potansiyelimiz var. Kalitesi herkes tarafından bilinen ürün gruplarımız portfüyümüzde, bu sayede sadece kopyalama merkezleri değil, ticari matbaalar da hedef kitlemizde yer alıyor”.
Yeni yıldan itibaren farklı kapasitelerde, siyah beyaz ve renkli beş yeni modelin olduğu ofis grubunun satışına da başlayacaklarını açıklayan Ünsal Akgün, ofis grubunda da iddialı ama sürdürülebilir bir satış stratejisi belirlediklerini açıklıyor.