Pasifik, fuarda ambalaj makinelerini tanıtırken, stantta sergilenen Eterna makinesi özellikle yurt dışından ziyaretçilerin çok yoğun ilgi odağındaydı
Pasifik İç ve Dış Ticaret ve Mümessillik A.Ş. (Pasifik Trading) Avrasya Ambalaj İstanbul 2022 – 27. Uluslararası Ambalaj Endüstrisi Fuarı’nda Eterna katlama yapıştırma makinesini sergiledi. Firma geçen yıl da aynı markanın otomatik ayıklamalı kesim makinesi ile fuara katılmıştı.
Pasifik Mümessillik Satış Müdürü Sedat Onar, Eterna’nın kesim ve ayıklama makinesinin artık sektörde yeterince tanındığını ve bu yıl bu nedenle katlama yapıştırma makinesini sergilediklerini belirtiyor.
Manroland Sheetfed ve Manroland Goss Türkiye Temsilcisi Pasifik Trading aynı zamanda Müller Martini, CMC, Allstein, Duplo, Multigraf, Rima System, GUK, Imavision, Horauf, Solema firmalarının da temsilciliklerini yürütüyor.
Eterna’nın üstünlüğü Avrupa menşeli ekipmana sahip olması
Sedat Onar, fuarda sergilenen Eterna katlama yapıştırma makinesine büyük bir ilgi olduğunu belirterek, “Özellikle yabancı ziyaretçilerden inanılmaz bir ilgi var” diyor ve şöyle devam ediyor: “Maalesef biz Türkiye, Azerbaycan ve Kıbrıs ile sınırlıyız ama makineye bu kadar talep olması hoşumuza gidiyor. Orta Doğu’dan çok sayıda ziyaretçi geliyor ve herkes makineyi biliyor.
Bu makinenin Çinli rakiplerine göre avantajı, arkasında çok büyük bir Ar-Ge çalışması olması ve kaliteli, Amerika, Avrupa menşeli ekipman kullanılması. Örneğin tutkal kafaları İsviçre markalı. Diğer Çinli rakiplerimizde böyle kaliteli ekipmanı çok nadir görüyoruz.
Makinanın hızı dakikada 420 metre, hesaplarımıza göre şu an stantta üretimini yaptığımız 6 nokta yapıştırmalı kutudan yaklaşık 14.000 adet/ saat üretim yapabiliyoruz. Tabi ki makinanın üretim kapasitesi ürün ebadına göre değişiklik gösterir.
Mega Basım’a yeni bir Müller Martini Diamant sert kapak cilt hattı kuruldu
Fuar devam ederken, Mega Basım’a yeni bir Müller Martini Diamant sert kapak cilt hattı kuruluyordu. Pasifik Mümessillik A.Ş. Genel Müdürü Serdar Tokel, bu yatırımla ilgili olarak, “Önümüzdeki yılın 2. çeyreğinde bir sert kapak hattı daha gelecek. Özellikle Avrupa’da tedarikte yaşanılan sıkıntılardan dolayı üretilen makinelerin tesliminde 3-6 aylar değil, 10-12 aylar konuşuluyor” diyor ve şöyle devam ediyor. “Ürün portfömüzde bir değişiklik yok. Bu fuarda ambalaj sektörüne hitap eden makinelerimizi tanıtıyoruz. Dört sene önce kalite kontrol makinemizi tanıtmıştık. Sonrasında iki sene kesim ve ayıklama makinemizi sergiledik ve bu yıl da katlama yapıştırma makinemizle buradayız.”
Sedat Onar fuarın ziyaretçi profilini şöyle yorumluyor:
“Fuarın ilaç dahil çok çeşitli sektörlerden ziyaretçileri olması güzel. Tabii biz makine mümessili olarak kendi müşterilerimizle görüşmeyi daha çok isterdik. Müşterilerimizin bir bölümü zaten bu fuarda katılımcı. Ama bu kadar yoğun ziyaretçisi olan bir fuarda bizimle görüşmeye zaman ayırmaları zor. Matbaa fuarlarının yapılmıyor olması da biraz karışıklığa neden oluyor. Belki fuar formatında bir değişiklik yapılarak, makine mümessillerinin de öne çıkacağı bir format düşünülebilir. Çünkü gördüğünüz gibi bu hol (9. Hol) diğer hollere göre daha boş. Diğer holler çok daha kalabalık. Fuara ambalaj ürünü arayanların da geliyor olması nedeniyle biraz karışık bir ziyaretçi profili var. Belki ayrı bir ambalaj makineleri fuarı yapılabilir.”
“Canlılık devam edecek”
Serdar Tokel, Avrupa’da artan enflasyon ve enerji maliyetleri sektörü zorlarken, Türkiye’nin ambalajda ve birçok sektörde geriye gitmesini beklemediklerini, sektörde canlılığın devam edeceğini belirtiyor ve “Manroland’da ikinci el tarafında hareketlilik devam ederken, sıfır makinelerde devam eden görüşmelerimiz var” diyor.