“Dijital baskı pazarındaki hedefimiz, dijital baskının kullanıcılarla temas ettiği her noktada katma değerli çözümler geliştirmek ve ortak projelerle iş birliği kurmak”
Ofset ve dijital baskıda saygın bir uzmanlığı, köklü bir geleneği ve sürdürülebilir baskı çözümleriyle tanınan Fujifilm, iki yeni makine ile tonerli baskı pazarına giriyor. Fujifilm Türkiye POD Satış Müdürü (İnkjet Dijital Baskı Ürünleri) Cevdet Kır, bu yeni segment ve ilk baskı makineleriyle ilgili sorularımızı yanıtladı.
1962 yılında ortak bir girişim olarak kurulan Fuji Xerox, Revoria Serilerini geliştirdi
- Fuji Xerox’tan toner baskı pazarında deneyimi olduğunu bildiğimiz Fujifilm geçen Eylül ayında iki yeni makine (Revoria Press PC1120, Revoria E1) ile tonerli baskı pazarına girdi. Türkiye’de bu pazarın mevcut durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Beklentileriniz ve hedefleriniz nelerdir?
1962 yılında ortak bir girişim olarak kurulan Fuji Xerox, şirketin mevcut işlerine odaklanma, bulut, yapay zekâ ve nesnelerin interneti gibi yeni iş alanlarına genişleme planlarının bir parçası olarak 1 Nisan 2021 tarihinde Fujifilm Business Innovation olarak yeniden markalandı. Fujifilm ve eskiden Fuji Xerox adıyla bilinen grup şirketi FUJIFILM Business Innovation’un inovasyon çalışmaları neticesinde yeni Revoria Press PC1120 ve Revoria Press E1 Serisini geliştirdi.
Dijital baskı pazarındaki hedefimiz, dijital baskının kullanıcılarla temas ettiği her noktada katma değerli çözümler geliştirmek ve ortak projelerle iş birliği kurmak. Bu anlayışla önümüzdeki dönemde 2 yeni ürünümüzü müşterilerimiz ile buluşturmak için sabırsızlanıyoruz. Bu ürünlerimizden ilki REVORIA PRESS PC1120. Dakikada 120 sayfa A4 hızında kâğıt besleyici özelliğine sahip ürünümüz, 52 g/m² ila 400 g/m² arasındaki kâğıt ağırlıklarını destekleyerek tek geçişte 6 renk aynı anda baskı yapabiliyor.
Bir diğer yeni ürünümüz REVORIA PRESS E1 Serisi ise dakikada 136/125/110/100 hızlara sahip dört farklı konfigürasyon ile pazara sunuluyor. Hızlı ve sürekli baskı için vakum besleyici kasetleri çok çeşitli baskıları destekleme yeteneğine sahip. Ultra ince damlacıklara sahip EA-Eco LGK toner ile 2.400 dpi’ye kadar yüksek kaliteli, yüksek çözünürlüklü baskılar sunan cihazımız, dakikada 136 sayfalık yüksek bir hızda baskı yapabiliyor. Kâğıt besleyicisi 52 g/m² ila 350 g/m² arasındaki kâğıt ağırlıklarını alabiliyor ve kâğıt tepsisi çeşitli kağıt boyutlarını destekliyor. 100 x 148 mm kadar küçükten 330,2 x 660.4 mm kâğıt uzunluğuna kadar geniş ve uzun kâğıtlara baskı imkânı sağlayan ürünümüz, basit görüntü kalitesi ayarı (SIQA) ile baskı kalitesini optimize eden bir kalibrasyon tablosunu tarayarak baskı kalitesini otomatik olarak ayarlayabiliyor.
- Bu makineler hangi hedef gruplarına yönelik pazarlanıyor?
Makinelerimiz değişken veri içeren yüksek hacimli veya az tirajlı baskılarla rahatlıkla üretim yapılmasını desteklediğinden matbaa, copy center, yayın evleri ve fotoğraf sektörü gibi farklı sektörlere hizmet edebiliyor. Dolayısıyla tüm bu sektörler hedef müşterilerimiz arasında yer alıyor. Revoria Press PC1120 cihazımız dakika 120 sayfa A4 hızında çıktı almaya olanak tanırken Revoria Press E1 cihazımız dakika 136/125/110/100 sayfa A4 hızında 4 farklı modelde çıktı almaya olanak tanıyor.
- PC1120’nin donanımı ve baskı kalitesiyle ilgili neler söyleyebilirsiniz? Baskıya değer katan hangi ek uygulamalar yapılabiliyor?
Revoria Press PC 1120 cihazımız altın, gümüş, beyaz, pembe ve şeffaf gibi özel renklerle sınırsız baskı fırsatlarına yeni kapılar açan cihaz, özel bir renk (pembe) kullanarak, baskıyı CMYK + pembe ile 5 renge bölüyor ve bu da doğal olarak daha parlak bir görüntü sağlıyor. Bu, baskıda insan cildinin daha pürüzsüz ve güzel görünmesine yardımcı oluyor. Baskı şirketlerinin işlerini büyütmelerinde desteklemek ve yeni uygulamalarla üretkenliği artırmak için sistemde özel renk simülasyonu ve diğer otomasyon teknolojileri için yapay zekâ gibi yerleşik araçlar bulunuyor.
1200 x 1200 dpi x 10 bit derinlik ile baskı yapılabiliyor. Basılan dokümanlarda renk geçişleri ve tonlamalar oldukça detaylı bir şekilde görülebiliyor. Cihaz, renk değişimi/istasyon değişikliklerinin operatör tarafından dakikalar içinde yapılabileceği kullanım kolaylığı sağlayabilecek şekilde tasarlanmıştır. Pratik renk değişimi (özel renkler arasında) beş dakikanın altında olup, sektörde eşi benzeri olmayan bir uygulamadır. Baskıyı “ripleme” işleminde Revoria PC Flow kullanıyoruz. Bu işlem de yüksek hızlarda dosya oluşturma, hazırlama, kopyalama, eş zamanlı kullanım, yükleme, birleştirme, dönüştürme, tasarım arayüzleri sağlıyor.
- Dijital baskı makinelerinde standart ve opsiyonel sonlandırma çözümleriniz nelerdir? Yatırımlarda finansal çözümler de sunuyor musunuz?
Temel bir standart konfigürasyon mevcuttur. Bununla birlikte, makine modüler ve ölçeklenebilirdir. Revoria Press PC 1120 ürünümüzde müşteriye çeşitli sonlandırma seçenekleri ile farklı besleme ve sonlandırma türlerine olanak tanıyan farklı konfigürasyonlarda mevcuttur. Ayrıca sonlandırma seçenekleri arasında köşe zımbalama, delik delme, kitapçık zımbama opsiyonel sonlandırma seçenekleri mevcuttur. 120 ppm hızında çalışan standart yapılandırma, baskı motorunda ofset yakalama tepsili 2 kağıt besleyici ile birlikte geliyor. Etkili baskı sonuçlarını verimli bir şekilde sunmaya yardımcı olacak özelliklerle dolu yüksek performanslı bir baskı makinesidir.
- Potansiyel pazarda matbaalar ve bağımsız dijital baskı merkezleri var; Türkiye’de kurulacak ilk makine için tarih verebiliyor musunuz? Hangi segmentte görüşmeleriniz daha pozitif seyrediyor?
Revoria serisi ürünlerimiz yeni piyasaya sürülmüş olmasına rağmen daha demo makinelerimiz gelmeden Revoria Press PC1120 model için prensip anlaşması yaptığımız bir ofset bir de kopyalama merkezi satışımız var. İlk kurulumlarımız Mayıs ve Haziran aylarında olacak. Lansmanımız ve demo merkezi açılışımızdan sonra bu sayının hızlıca artmasını bekliyoruz. İlk yıl için şimdilik 20 adet makine satışı hedefimiz var. Sektör ve müşteri ayrımı yapmadan dijital baskının temas ettiği ve yeni yatırımlar düşünen herkes ile iletişime geçerek ürünlerimiz hakkında bilgi paylaşımında bulunuyoruz.