Her geçen yıl ihracat hedefini yükselten kırtasiye sektörü, ülkemizin potansiyelini açığa çıkaracak inovatif ürünleri fiyat ve performans dengesiyle dünyaya tanıtmaya devam ediyor. Buradan alınan güçle yurt içi ve yurt dışından binlerce iş insanının ilgi gösterdiği İstanbul Uluslararası Kırtasiye ve Ofis Fuarı, bu yıl dünyada kırtasiye sektöründe düzenlenen ilk yüz yüze fuar olma özelliğini taşıyor. Kapılarını bugün dünyanın dört bir yanından gelen profesyonellere açan fuar, kırtasiye sektörünün Avrasya’ya açılan yüzü olarak ziyaretçilerini ağırladı.
Sektörün saygın platformu
İstanbul Uluslararası Kırtasiye ve Ofis Fuarı için bir yılı aşkın süredir yurt içinde ve yurt dışında çok ciddi pazarlama çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Tüyap İstanbul Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Ulusoy, “Bugün geldiğimiz noktada kırtasiye sektörünün bu yıl dünyada açılan ilk yüz yüze fuarı olmasından dolayı gururluyuz, titizlikle hazırlandığımız fuarımızın bu önemli noktaya gelmesinden dolayı emeklerimizin karşılığını alacağımızı düşünüyoruz” diyor ve şöyle devam ediyor: “Sektördeki en önemli katılımcılar, yeni iş bağlantıları kurmak için en trend ürünlerini beş gün boyunca profesyonel ziyaretçilerin beğenisine sunacak. Bir yılı aşkın süredir özellikle Tüyap Fuarcılık Grubu’nun yurt dışı ofisleri aracılığıyla yürüttüğümüz pazarlama çalışmalarından aldığımız verimle, katılımcılarımızı alım heyetlerimizle buluşturacağız. Bu bağlamda fuarımız özelinde iş birliği yaptığımız TÜKİD’e de teşekkürlerimi sunuyorum.”
Yüzlerce marka, binlerce ziyaretçi
İstanbul Uluslararası Kırtasiye ve Ofis Fuarı bu yıl 22 ülkeden 413 marka ile 258 firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla kırtasiye sektörüne damgasını vurdu. Geçtiğimiz yıl 53 ülkeden 6990 profesyonel ziyaretçiyi ağırlayan fuar, bu sene de ziyaretçi ülkelerin çeşitliliğiyle dikkat çekiyor. İstanbul Uluslararası Kırtasiye Ofis Fuarı, 2022 yılında da yaptığı çalışmalarıyla ihracat bağlantılarının gerçekleştiği bir platform olarak sektörde önemli bir rol oynuyor.
365 gün iş bağlantısı
Yeni nesil fuarcılık anlayışı çerçevesinde geliştirilen dijital evren MyTüyap ile katılımcı firmalar sadece fuar sırasında değil, yılın 365 günü tüm dünyadan alıcılarla sanal ortamda buluşma şansı elde ediyor. Tüyap geliştirdiği Business Connect Programı aracılığıyla kırtasiye sektörünü fuar öncesi ve sonrasında da bir araya getirecek. Program kapsamında fuardan önce, fuar sırasında ve sonrasında olacak şekilde sunduğu çevrim içi çözümler ile katılımcıları ve ziyaretçileri dijital kanallarda buluşturmaya devam ediyor. Katılımcılar, Business Connect Programı üzerinden fuar alanında bulunamasalar bile ziyaretçilerle anında iletişim kurabiliyorlar.
Ticaret için önce sağlık
Düzenlediği fuarlar aracılığıyla çok sayıda sektörün gelişimine yön veren Tüyap, her fuarda uyguladığı COVID-19 tedbirlerini İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı’nda da titizlikle uygulayarak Türk Standartları Enstitüsü COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi’ni alan ilk fuar merkezi olarak katılımcı ve ziyaretçilerine temassız ve sağlıklı fuar ortamı yarattı. Katılımcılar ve ziyaretçiler MyTüyap’ın mobil uygulaması üzerinden davetiye ve yaka kartına ulaşarak girişte temassız bir şekilde fuar alanına girişlerini yapabildiler.