Siegwerk Türkiye, İstanbul Tuzla’daki fabrikasının yeniden inşasına yatırım yaparak, yerel üretim ve depolama kapasitelerini, verimliliği ve güvenliği artırarak daha fazla büyümenin yolunu açtı.
Ambalaj uygulamaları ve etiketler için dünyanın önde gelen baskı mürekkebi tedarikçilerinden biri olan Siegwerk, dünyanın dört bir yanındaki 16 mükemmeliyet merkezinden biri olan Tuzla’daki tesisinin yeniden inşası için önemli bir yatırım projesini tamamladı. Bu sayede Siegwerk Türkiye, bölge merkezinde hem verimliliği ve güvenliği hem de üretim ve depolama kapasitelerini artırdı ve bu da şirketin bölgedeki pazar konumunu daha da büyütmesini ve güçlendirmesini sağladı. Solvent bazlı mürekkep ve vernikler üretmenin yanı sıra Tuzla’daki tesis, şirketin tabaka ve dar web ürünlerini Türkiye, Orta Doğu, Kafkasya, Orta Asya ve Mısır’daki müşterilere dağıtıyor ve Siegwerk’in Nijerya ve Güney Afrika’daki kuruluşlarına hizmet veriyor.
Yatırım projesi özellikle çeşitli mimari, mekanik, elektrik ve yangın güvenliği iş akışlarını içeren güvenlik gereksinimleri ve depolama genişlemesine odaklandı. “Bir dizi ayrıntılı mühendislik çalışmasından sonra, yeniden yapılanmaya 2017 yılında tesisimizin yeniden inşasıyla başladık” diyen Siegwerk EMEA Tabaka Ofset İş Birimi Başkan Yardımcısı ve Türkiye ve Orta Doğu Genel Müdürü Mustafa Güler, şöyle devam ediyor: “2020’nin ortalarından bu yana, modernize edilmiş binamızda resmi olarak tam olarak faaliyet göstermemize izin verildi. Tuzla’daki tesisteki yeniden tasarım faaliyetleri sadece saat başına üretimi %20 arttırmakla kalmadı, toplam üretim kapasitesini 20 bin tona çıkardı, aynı zamanda toplam çalışan sayısını 130’a getiren 20 ek iş yarattı. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, yangın ve iş güvenliği için tesisi en son yasal gerekliliklere uygun olarak uyarladık ve gelecekteki büyümenin önünü açmak için depo kapasitemizi artırdık. Tek bir gün bile operasyonları durdurmadan en yüksek güvenlik standartlarını karşılayan son teknoloji ürünü bir tesis inşa etme zorluğuna bile hakim olduk. Bu ekibimiz için büyük bir dönüm noktasıdır.”
Yeniden yapılanma projesi, yalnızca laboratuvar, üretim veya depo gibi mevcut binaların yeniden tasarlanmasına yönelik yatırımları değil, aynı zamanda iş güvenliğini bir sonraki seviyeye getirmek için yeni teknolojilere yapılan yatırımları da içeriyor. Örneğin solvent emisyon ihtiyacının daha iyi karşılanması için üretim alanındaki havalandırma sistemi yenilenmiş, tam otomatik dolum ve tartım hatları kurulmuş, öğütücüler ve karıştırıcılar yenilenmiş, deprem veya gök gürültülü fırtınalar gibi doğa olaylarına karşı daha donanımlı alanlar sağlanmış. Depo, paletlerin depolama kapasitesini ikiye katlayan dokuz seviyeli raf sistemi ile üç katlı bir binadan tek katlı bir binaya yeniden tasarlanmış. Ayrıca solvent tankları, depolama kapasitesini %150 artırmak için yenilenmekle kalmamış, aynı zamanda üretim alanına daha iyi bağlanarak iş verimliliği ve güvenliği artırılmış. Bunlar, Siegwerk’in Tuzla’daki fabrikasında kapsamlı olarak uygulanan iyileştirmelerin yalnızca birkaç örneği.
Siegwerk Türkiye, kendi binalarının yeniden inşa edilmesine yönelik yatırımların yanı sıra, gelecekteki büyümesini desteklemek için şu anda inşaatı devam eden komşu mülkte yeni bir fabrika için kira sözleşmesi imzaladı ve şirketin arazisini iki katına çıkarmasını sağlayan 4.000 metre karelik bir bina daha ekledi. Siegwerk Türkiye, ileride üretimin dijitalleştirilmesine ve üretim ekipmanı ile SAP gibi dahili BT sistemlerinin daha basit bir bağlantısına daha fazla yatırım yapmayı planlıyor.