CtP’ye kalıp yüklemede iş akışı bağlantılı robotik otomasyon, birden fazla paletten birden fazla CtP’ye robotla kalıp yüklemeyi mümkün kılıyor.
Agfa adını ertelenmiş drupa 2020 fuarı stant numarasından alan 4DStudio48 adlı bir dizi internet semineri düzenleyerek ofset baskı için en son yeniliklerini tanıttı.
Agfa’nın öne çıkan yeniliklerinden biri, ECO3 çözümü kapsamındaki CtP’ye kalıp yüklemede robotik otomasyon oldu. Agfa Pazarlama Yöneticisi Guy Desmet, 25 yıllık bir teknoloji olan CtP’de otomasyon için hâlâ fırsatlar olduğunu belirterek, “Farklı ebatlarda CtP kalıpları kullanan ya da birden çok CtP cihazına en uygun şekilde kalıp yüklemek isteyen şirketler için Afga robotik yükleme sistemini duyuruyor” diyor. Bu otomasyon, verimlilik, etkinlik ve maliyet tasarrufu vadediyor.
Agfa Kalıp ve CtP Sistemleri Ürün Müdürü Iris Boginoviç, otomasyon araçlarının kullanımının avantajının verimlilik, kararlılık ve üretkenlikte bir gelişme olduğunu belirterek, robotik kalıp yükleme otomasyon çözümünün müşteriye özel olduğunu ve geleceğin ihtiyaçlarını da dikkate aldığını vurguluyor.
Agfa’nın robotik kalıp yükleme içeren yepyeni bir kalıp üretim tesisi dahil ECO3 çözümünün ilk kurulumu İskandinav Stibo Coomplete şirketine yapılmış.
Robotik çözüm ile Stibo çalışanları yılda 230 ton kalıbı yüklemekten kurtuluyor. ECO3 ailesinin diğer ürünlerini de içeren anlaşma sayesinde, 15 bin litreden fazla kimyasal, 130 bin litre içme suyu ve 10 bin litre kimyasal atığın azaltılması hedefleniyor.
Robotik yükleme sistemi, özellikle yüksek kalıp tüketimi olan ve Avalon VLF (N36 ve N40) CtP kullanan matbaalar için öneriliyor.