Dijital baskı profesyonelleri her türlü uygulama için aradıkları çözümleri Mimaki Eurasia standında buldu. Mimaki Eurasia, bugüne kadarki en büyük stant alanı ile sektörle buluştu.
Inkjet baskı teknolojileri ve kesim plotterları uzmanı Mimaki Eurasia, ana sponsoru olduğu FESPA Eurasia 2019 fuarında pazar lideri konumunu gözler önüne serdi. 5-8 Aralık 2019 tarihleri arasında IFM’de düzenlenen fuarda, Mimaki Eurasia 655 metrekarelik sergi alanı ile bugüne kadarki en büyük fuar katılımına imza attı. Baskı sektörü profesyonelleri ve karar alıcıları, adeta bir trend alanına dönüşen Mimaki Eurasia standında hangi uygulama ve segment için olursa olsun aradıkları çözümlere ulaştı. Fuar ziyaretçileri burada baskı teknolojilerindeki son gelişmeleri ve uygulama örneklerinin yanı sıra tasarım konusunda yeni trendleri görme fırsatı yakaladı.
Salon 10’da 4 adacık konseptiyle hazırlanan Mimaki Eurasia standında, tekstil ve giyim, tabela ve reklam ile endüstriyel ürün grupları için ayrı alanlar oluşturuldu. Mimaki Eurasia Genel Müdürü Arjen Evertse fuardaki görüşmelerin yoğun ve oldukça başarılı geçtiğini, ciddi seviyelerde satış rakamlarına ulaştıklarını açıkladı. Evertse; “Bütün segmentlerden dengeli seviyede ziyaretçi sayısı elde ettik. Hem fuarda netleşen ve imzalanan anlaşmalar hem de yapılan ön görüşmeler, 2020 yılına güçlü bir giriş yapacağımızı gösteriyor” dedi.
Arjen Evertse, Mimaki Eurasia’nın temel pazarlama stratejisinin ‘kullanıcılar ile aradaki mesafeyi kaldırmak’ olduğunu dile getirdi. 2019 yılında Teknoloji Tanıtım Turları ve sektörel fuar katılımları gerçekleştirdiklerini hatırlatan Evertse, başarılı sonuçlar aldıklarını belirtti. Evertse; ”Dijital baskı endüstrisindeki lider konumumuzu gösterecek şekilde, FESPA Eurasia fuarına şimdiye kadarki en büyük stant alanı ile katıldık. Sektör paydaşlarımıza hem gelişmiş çözümlerimizi sunduk, hem de onlarla ilişkilerimizi daha güçlü hale getirdik” şeklinde konuştu.
Dış mekâna iç mekân baskı kalitesi
Fuar ziyaretçilerinin ilgisini çeken bir başka çözüm SWJ-320EA solvent baskı makinesi oldu. Baskı genişliği ve yüksek baskı kalitesi ile bu çözüm, hem dış mekan hem de iç mekan baskı uygulamaları için kullanıcılarına yeni pazarlara yol açıyor. Arjen Evertse şunları söyledi; “320cm baskı genişliği ile SWJ-320EA, endüstriyel reklamcılar ve tabelacılar için ideal bir çözümdür. Rakipleri ile aynı fiyat skalasında ancak iç mekan baskı kalitesi ile onların çok ötesinde bir makinedir. Açıkça, baskı kalitesi açısından Mimaki’nin pazarda iç mekan diye adlandırılan giriş segmentindeki baskı makineleri ile eşdeğerdedir. Bu nedenle ‘dış mekan ebadında iç mekan kalitesi’ sloganı tam olarak SWJ-320EA’yı anlatıyor.”
Mimaki Plus serisi genişledi
Mimaki’nin son nesil teknolojilerle donattığı Plus Serisi genişlemeye devam ediyor. Bu seriye eklenen CJV300-160 Plus bas/kes makinesi FESPA Eurasia 2019 fuarında sergilendi. Maksimum 1610mm bas/kes genişliğine sahip olan CJV300-160 Plus etiketten postere, dış mekan tabelalarından arkadan aydınlatmalı tabelalara ve moda/giyim alanlarına kadar birçok alana hitap ediyor. Bu bas/kes baskı makinesi lansmana özel daha uygun fiyat ve kafalar dahil
3 yıl garantiyle satılmaya başlandı.
Mimaki baskıda otomasyonu gerçeğe dönüştürdü
Mimaki Eurasia ayrıca Türkiye’de ilk kez bir fuarda robot uygulaması ile dijital baskıda otomasyonu gerçeğe dönüştüren ilk firma oldu. ABB Türkiye ve Mimaki Eurasia işbirliği ile robotik bir kol, Mimaki JFX200-2513 EX UV LED flatbed baskı makinesi ile entegre bir şekilde çalıştırıldı. Arjen Evertse şu bilgiyi veriyor; “Endüstri 4.0 bağlamında, daha akıllı çözümlerle yüksek otomasyonun ilk örneğini burada gerçekleştirdik. JFX200-2513 EX UV baskı makinemiz sahip olduğu arayüz sayesinde robot ile komutlar aracılığıyla konuşuyor. Baskı malzemelerinin tablaya bırakılması ve alınması, robotun tablaya yaklaşma ve uzaklaşma sürecinde baskı kafası taşıyıcısının ileri veya geri hareket ettirilmesi sağlanıyor. Bu, hiçbir hata riskine yer vermeden gerçekleştiriliyor. Burada otomasyonu mümkün kılan ise Mimaki’nin geliştirdiği arayüzdür.”
Otomasyonun tüm pazarlarda ve üretim süreçlerinde hızla yaygınlaştığına dikkati çeken Evertse, dijital baskı sektörünün bu süreçten elde edeceği faydaların altını çizdi. Evertse; “Örnek olarak 3 vardiyalı çalışan bir işletmeyi ele alalım. İş yoğunluğu ve operatörlerin yorgunluğu dikkatsizliklere ve hatalara yol açabiliyor. Bu ise üretim ve zaman kaybı demektir. Robot iş ne kadar yoğun olursa olsun yorulmaz ve verilen komutun dışına çıkarak hata yapmaz. Robot ile işleriniz güvenle ilerler, sonraki işlerinizi de güvenle planlayabilirsiniz” diyor.