Smithers Pira’nın son araştırmasına göre küresel baskı pazarı, hacim olarak daralıyor ancak 2014–24 dönemi boyunca değer olarak büyüyor. Ortalama baskı artışının değeri, ürün karışımındaki ve kullanılan baskı işlemlerindeki değişikliklerin bir sonucu olarak on yıllık bir süre boyunca hafifçe artacak, dijital baskının pazar payı % 21.1 oranına ulaşacak.
Smithers Pira’ın en son piyasa raporu, The Future of Digital vs Offset Printing to 2024’e göre baskı üretimi 2024’e kadar durağan kalacak. Değer anlamında baskı çıktıları 2019’daki 808.3 milyar dolardan, yılda %1.3 yıllık bileşik büyüme oranı ile 2024’te 862.7 milyar dolara ulaşacak.
Ambalaj gibi kilit pazarlardaki yeni alanlar da dijitalin hakimiyetine girecek
Dijital baskı ve özellikle inkjet, genel baskı pazarının giderek daha önemli ve değerli bir parçası oluyor. 2014 yılında toplam pazar üretiminin %13,5’ini oluşturan dijital baskı, 2019’da %17,4 oranına yükselmiş bulunuyor. Haliyle ofset ve diğer mevcut analog baskı tekniklerinin yerini almış oluyor. Teknik yenilikler ve pazar taleplerindeki değişim, bu eğilimi 2024’e kadar destekleyecek ve dijitalin payını % 21,1’e çıkaracak. Bu, ambalaj gibi kilit pazarlardaki yeni alanların dijitalin hakimiyetine gireceğini gösteriyor; dijital yeni nesil yüksek verimli makinelerle daha yüksek tirajlarda rekabet gücünü arttırıyor ve baskı hizmeti sağlayıcıları için yeni gelir akışları sağlıyor.
Hem analog hem de dijital baskı üretimi daha verimli hale geliyor, bu da birim maliyetlerin iyileştirilmesine katkıda bulunuyor. Ek olarak, düşük adetli baskıda artan beceriler ve buna bağlı sistem çıkışındaki dönüştürme işlemleri, baskı üretiminin taleple yakından eşleştirildiği tedarik zinciri verimliliğinin artmasına yol açıyor.
Birçok farklı faktör baskı endüstrisindeki talebi şekillendirmekte ve baskı tedarik zinciri katılımcılarının değişen talep modellerini en iyi şekilde nasıl karşılayacaklarına karar verirken yararlanacakları çeşitli seçenekler var.
Baskının rolü değişiyor, ana dinamik internetin ve mobil bağlantının hem işletmelerin hem de kişilerin iletişim kurma ve bilgiye erişme şekilleri üzerindeki etkisi. Bu, geleneksel baskı sektörünün her bölümünü etkiliyor ve kullanılan ortama bakılmaksızın, bilgilerin hızı, ilgi düzeyi ve etkileşimin derecesi ile ilgili olarak kabul edilebilir olana dair beklentilerini değiştiriyor.
Ofset ve dijitale talebi arttıran kilit faktörler aşağıda vurgulanmış, bunların etkisi raporda detaylı olarak ele alınmış:
- Nüfus artışı, artan şehirleşme ve isteğe bağlı harcama gücüne sahip küresel bir orta sınıfın yükselişiyle küresel tüketimin artması
- Tüketicilerin ve işletmelerin bilgiyi (ve reklam verenler tarafından kullanılan kanalları) basımdan elektronik ortama yayma ve erişme şeklindeki temel değişiklikler
- Baskı pazarlarında benimsenen istek üzerine ve tam zamanında modeller ile tedarik zincirinde giderek çeviklik
- Tüketiciler, işletmeler, markalar ve hükûmetler sürdürülebilirliği ve çevre profilleri iyileştirilmiş ürünler ve üretim teknolojileri talep ediyorlar.
- Baskı işlemlerinin verimliliğini artırmak için yapay zekanın, büyük verilerin, Nesnelerin İnterneti ve diğer Endüstri 4.0 teknolojilerinin kullanımının artması.
‘The Future of Digital vs Offset Printing to 2024’ dijital baskı ve ofset baskıyı 2014–24 dönemi için yayın, grafik ve ambalaj uygulamalarında karşılaştırıyor. Bu on yıl boyunca baskı ve baskılı ambalajın talep tarafını etkileyen eğilimlere bakıyor ve baskı üretimi ve teknoloji tedarik zincirlerinin nasıl yanıt verdiğini gözden geçiriyor.
Kaynak: http://tiny.cc/vjk88y