Firma fuarın 2,205 metre karelik en büyük standında çözümlerini sergiledi ve seminerler düzenleyerek müşterinin bakış açısından işin gelişmesine ve büyümesine katkıda bulunan çeşitli çözümler önerdi.
Japonya’nın en önemli fuarı, Asya’nın ve dünyanın önemli matbaacılık fuarlarından IGAS 2018, ‘Venture into the Next!’ temasıyla 26-31 Temmuz tarihleri arasında Tokyo’da gerçekleştirildi. Toplam 24 bin metre kareye yakın sergi alanında gerçekleşen ve 319 firmanın katıldığı fuarı 55 bin 863 ziyaretçi gezdi.
Komori, insanın yeteneklerini üretimden katma değere dönüştüren iş inovasyonunu teşvik etme fikrine dayanarak “Yaratmak için İnovasyon” kavramını tanıttı. Firma fuarın 2,205 metre karelik en büyük standında çözümlerini sergiledi ve seminerler düzenleyerek müşterinin bakış açısından işin gelişmesine ve büyümesine katkıda bulunan çeşitli çözümler önerdi.
Fuarda Komori çözüm bulutu KP-Connect, altı renk + dahili lak üniteli H-UV L (LED) donanımlı Lithrone GX40 ofset baskı makinesi, sekiz renk H-UV L (LED) donanımlı ön – arka baskı makinesi Lithrone GX40RP, dört renk H-UV donanımlı ofset baskı makinesi Lithrone G37, sekiz renk dönüştürülebilir perfektörlü H-UV donanımlı ofset baskı makinesi Lithrone G37P, tabaka beslemeli UV inkjet dijital baskı sistemi Impremia IS29, renkli dijital baskı sistemi Impremia C101, dijital kesim ve konik sistemi Highcon Euclid, programlanabilir hidrolik klamp kesim sistemi Apressia CTX132, otomatik düz tablalı şekilli kesim ve konik makinesi Apressia DC105, yüksek performanslı ayıklama sistemi Apressia MB110E sergilendi.
KP-Connect Pro
Komori, üretimde hayati öneme sahip üç teknolojik yenilikle yeni yaratımlar üretmek istiyor: Dijitalleşme ve otomasyonun yanı sıra zeka, yani basım endüstrisinin baskı teknolojisi birikimi.
IGAS 2018’de tüm üretim makineleri ağ üzerinden bağlantılıydı ve tamamen ağdan yönetiliyordu; bu ürün geliştirme konsepti Akıllı Fabrika (Smart Factory) temasıyla ifade ediliyordu.
Komori demolarını yeni konsepti Bağlantılı Otomasyon temelinde gerçekleştirdi. Bu, Yönetim Bilgi Sistemi MIS, baskı öncesi, baskı makinesi ve baskı sonrasının KP-Connect Pro tarafından bağlantılı duruma getirilmesini ve matbaaların akıllı fabrikalarda dijital süreç kontrolü ve otomasyon anlamında gelişmesini ifade ediyor.
KP-Connect Pro süreçleri birbirine bağlayan, basit bir zamanlayıcı işlevi ve üretim sonuçlarının gerçek zamanlı görselleştirilmesini sağlayan bir işlev aracılığıyla tüm baskı işlemlerinin dijital kontrolünü sağlayan bir yazılım. KP-Connect Pro tarafından anahtar teknolojiler olarak geliştirilen gösterilere pek çok ziyaretçi geldi.
Impremia IS29
Impremia IS29 dijital baskı sistemi ön kaplama veya işlem gerekmeksizin geniş bir gramaj ve ebat yelpazesinde kağıtlara baskı için uygun. Yüksek ön arka oturtma hassasiyeti sayesinde tek geçişte ön arka baskı yapabiliyor, anında UV kurutma ile işler hemen baskı sonrasına aktarılabiliyor. Bu da makineyi düşük tirajlı işler için çok uygun bir çözüm haline getiriyor.
KP-Connect Pro’dan iş verileri alınarak, ilk iş olarak, bir kitap bloğu montajı kullanılarak geniş bir RGB renk gamı içeren bir fotoğraf koleksiyonunun değişken baskısı; ikinci iş olarak, herhangi bir baskı altı materyaline baskı yeteneğini onaylamak için beyaz plastik alt tabaka üzerindeki bir kartın baskısı; üçüncü iş olarak ise özel renk kullanılarak bir değişken saat ambalajının baskıları gösterildi. Saat ambalajı, Highcon Euclid dijital kesim ve konik sistemi ile kırım, kesim ve ince işleme ile tamamlandı.
Sergilenen sistem renk eşleme fonksiyonu, ön izleme fonksiyonu ve kalite kontrol ve önleyici bakım ile çalışma verimliliğini iyileştirmeyi amaçlayan dijital istasyon ile donatılmıştı. KP-Connect ile bu fonksiyonlar sayesinde, ofset ve dijital makineler birlikte yönetilebiliyor. Gösteri sırasında, bazı örnek çalışmalar ve Impremia IS29 örnekleri tanıtıldı.
Lithrone GX40RP
Lithrone GX40RP ince kağıtların yanı sıra ağır kartonlara da kararlı, yüksek üretkenlikte tek geçişte çift taraflı baskı sağlıyor. Gösteride, KP-Connect Pro’dan alı nan önceden hazırlanmış veri kullanılarak üç farklı işi otomatik olarak üreten Autopilot sunuldu. İlk iş anında 18 bin tabaka baskı hızında başlatıldı ve PQA-S V5 Baskı Kalitesi Değerlendirme Sistemi ve H-UV L (LED) performansı gösterildi.
İş değiştirme süresi, blanket temizliği, A-APC (Asynchronous Automatic Plate Changer) ile kalıp değişimi ve ön mürekkepleme, iş değiştirme kontrol sistemi Parallel Makeready tarafından eş zamanlı olarak olarak yapıldığından, işten işe geçiş büyük ölçüde azaltılıyor.
İkinci işin iş değişimi ve baskısı yapılırken, ilk işin basılı sayfaları H-UV L (LED) ile anında kürlenme sayesinde kesiliyor. iPad kamerasıyla ürün fişi üzerindeki iki boyutlu kodu taranıp Equios tarafından üretilen işlem verileri otomatik olarak aktarılıyor.
Kesim işlemi esnasında, üçüncü işe geçiliyor ve baskısı bitiriliyor. Ziyaretçiler, yaklaşık 10 dakika içinde tamamlanan otomatik işlemlerde 3 iş ile Connected Automation, Parallel Makeready, Autopilot gibi çeşitli otomasyon teknolojilerini deneyimlediler.
Lithrone GX40
Lithrone GX40 geniş bir tabaka kalınlığı aralığı sunuyor ve çok kararlı çalışma sağlıyor. KP-Connect Pro’nun iş biletine dayanarak, damlacık etkisi için lak üzerinde CMYK, turuncu mürekkep, süzülerek akan (drip off) vernik ve parlak vernik kullanarak 0,4 mm kalınlıktaki karton ile ilk iş olarak saat ambalajı basımı gösterildi.
Saat ambalajları H-UV L (LED) kürleme sayesinde anında kurutularak Apressia DC105’te kesildi ve sergilenen son makine Apressia MB110E’de ayıklama gerçekleştirildi.
Komori Parallel Makeready, silindir değiştirme işini ve yeni mürekkep rulo temizleme sistemini otomatikleştiren Anilox Roller Changer gibi kısa iş değiştirme teknolojilerini tanıttı. Ayrıca temizlik işini geliştiren ve zamanı kısaltan mürekkep haznesi filmi de tanıtıldı. Bu, sık mürekkep değişiklikleri gerektiren işleri olan matbaacılar için uygun bir çözüm.
Bu gösteride, hiçbir işlem plakası kullanılmadı. Şarap paketinin ikinci işinin üretim baskısı, yazdırılan görüntüyü, kaynak PDF dosya verileriyle karşılaştırmak için taranan PDF Karşılaştırıcısı ile test baskısı kontrol edildikten sonra başladı. Baskı makinesi hızlı bir şekilde KHS-AI ve PDC-SX tarafından taranan verilerden gelen kros ayarları ve yoğunluğu ayarlanan ve baskı makinesine geri beslenen az sayıda tabaka baskısı başlattı. Bundan sonra, kontrole ek olarak yoğunluk kontrolü yapan PQA-S V5 ile baskı süresince kalite muhafaza edildi.
İkinci iş, bir şarap kutusu, orijinal PDF ile test baskısının PDF Comparator tarafından kıyaslanmasının ardından basıldı. Baskı makinesi hızlı bir şekilde KHS-AI ve PDC-SX tarafından taranan verilerden gelen verileri ve yoğunluğu ayarlayan ve baskıya geri beslenen az sayıda tabakayı bastı. Bundan sonra, muayeneye ek olarak yoğunluk kontrolüne sahip olan PQA-S V5, baskı esnasında baskı kalitesini korudu.
Lithrone GX40, KP-Connect ile iş birliği içinde ambalaj baskısı için gerekli olan yüksek kaliteli bakım ve kontrol kapasitesi gibi ambalajlar için baskı öncesinden baskıya ve baskı sonrasına kadar toplam çözümü gösterdi.
Lithrone G37P
Yeni Lithrone G37P ön arka baskı mekanizması, makasta tabakanın arka kenarını kavrayan döner bir yapıya sahip ve çevirme esnasında, hiçbir makas değişikliği olmaması sabit ön / arka kayıt hassasiyetini mümkün kılıyor. Ek olarak, çevirme silindirinin yüzeyi düz olduğundan ve çevirme silindirine özgü jantın neden olduğu lekeler ve çizikler ortadan kalktığından, yüksek baskı kalitesine ulaşılabiliyor.
Demo esnasında baskı öncesi verisini otomatik olarak KP-Connect Pro’dan alan G37P’de 16 sayfa A4 kataloglar basıldı. Baskı üretimi esnasında, Tabaka Numaralama Sistemi ile donatılmış Print Quality Assessment System sayesinde baskı kalitesinin devamlılığı sağlandı ve izlenebilirliği arttırıldı. KP-Connect’in Connected Automation çözümü, H-UV L (LED) kürleme sistemi sayesinde, maksimum 15 bin tabaka/saat hızında tek geçişli baskı ile tanıtıldı.
Lithrone G37
Lithrone G37, hem hafif hem de ağır stoklardaki gereksinimlerin tamamını kapsayacak güce sahip. Baskı öncesi verilerini KP-Connect Pro’dan otomatik olarak alan Lithrone G37, ilk iş olarak 4 sayfalık A3 kataloglar bastı. Maksimum 15 bin tabaka/saat hızında üretim yaptıktan sonra, H-UV kürleme sistemi ve Full-APC ile donatılmış Lithrone G37, Paralel Makeready ile aynı anda blanket temizliğini ve ön mürekkep beslemeyi tamamladı.
dCL/Impremia C101
Tokyo ve Osaka’daki dCL (dijital Creative Lounge) tesisleri, ziyaretçilerin dijital baskı sistemleri ve çevre ekipmanlarını kullanarak ne tür ürünler ve iş fırsatları yaratılabileceğini deneyimlediği kalıcı alanlar. IGAS button badge2018’de, Komori standında bir dCL kuruldu ve yüksek baskı kalitesi ve ofset baskıya yaklaşan görüntü stabilitesi ile geniş bir iş yelpazesi sunan Impremia C101 sergilendi.
KP-Connect’ten işin baskı öncesi verilerini otomatik olarak alan makineden ilk iş olarak uzun tabakalarla katalog çıktısı alındı. Bir sonraki küçük parti halindeki katalog işi için, K-ColorSimulator 2 ile renk eşleştirmesi ile ofset ve dijital baskının birleştirilmesi ve değişken veri çıktısı gösterildi.
Son olarak, POP üretimi esnasında Akıllı Kalite İyileştirici (Intelligent Quality Optimizer) ile kararlı sürekli operasyon, geniş baskı altı materyal yelpazesine baskı kabiliyeti ve ağır gramajlarda bile baskı hızını korumak için üretkenlik gösterildi. Ayrıca, dijital baskıya yönelik çeşitli iş olanakları, uzun tabakalar, zarflar ve kartpostalların örnekler ve düğme rozetler için atölye çalışması tanıtıldı.
Sergi köşeleri
Komori’nin baskı makineleri için standart olan, H-UV baskıya uygun bir dizi sarf malzemeleri K-Supply markası altında sunuldu.
Ekoloji Köşesi’nde, Komori’nin desteklediği yeşil konseptin yanı sıra mevcut ürün geliştirme durumunu da içeren üretim ortamı sunuldu.
Web Offset/Chambon Köşesi’nde, Komori’nin ‘çevre dostu’ teması temelinde web ofset baskı makinelerinin enerji tüketimlerini azaltılmasının yollarını gösterdiği vurgulandı.
Banknot Baskı Köşesi’nde Komori’nin dünyanın taklidi en zor banknotları basan banknot ve güvenlik baskı makinelerini ürettiği örneklerle vurgulandı.
Seria Köşesi: Komori’nin basılı elektronik ve hassas cihazlar işinden sorumlu olan Seria, elektronik parçalar ve serigrafi endüstrilerinde kayda değer bir rekor kırdı. Fuarda, otomotiv, grafik ve eğlence pazarlarından serigrafi baskı örnekleri gösterildi.
Baskı Galerisi: Yüksek katma değer gösteren özel baskı yöntemleri ve iş modellerinin tanıtımı yapıldı.
Dijital baskıda, dünya çapında ticari ve ambalaj baskısından gerçek örnekler gösterildi.
Komori Oturumu: Matbaa sektörünü ilgilendiren en yeni çözümler, vaka çalışmaları ve baskı alanındaki sorunlar hakkında dört seminer verildi. Seminerlere toplam 224 kişi katıldı.