Open house: ‘Push to Stop’ ile dijitalleştirilmiş ve otomatikleştirilmiş iş akışları % 50’ye kadar üretkenlik artışı sağlıyor
Yeni Versafire dijital baskı sistemlerinin sunumu
IGAS 2018’de sanal gerçeklik kulllanılarak Primefire 106 sergilendi
Temmuz sonunda Tokyo’da Heidelberg Japonya tarafından düzenlenen open house etkinliğinde 450’nin üzerinde ziyaretçi dijitalleştirilmiş ve otomatik işlemlerle verimliliğin nasıl önemli ölçüde artırılabileceğini gördü. ‘Push to Stop’ ile ‘Smart Print Shop’ sloganı altında, Japonya ve Asya’dan gelen misafirler, entegre bir iş akışının tüm süreçleri nasıl dahil ettiğini ve genel ekipman verimliliğini (OEE) nasıl optimize ettiğini gördüler. Push to Stop oyun için yeni kurallar belirliyor: geçmişte operatörün üretim sürecinde çok sayıda adımı manuel olarak başlatması gerekiyordu, şimdi sadece otomatik işlem zincirine gerektiğinde müdahale etmesi gerekiyor. Akıllı ağ ve otomasyon sayesinde makineler üretim sürecini kendi başlarına organize edebiliyor ve işleyebiliyorlar. Bu, otonom baskıya kadar gidebilir ve OEE’yi ikiye katlama potansiyeline sahip. Heidelberg, drupa 2016’da tanıtılan Push to Stop’a uygun 400’ün üzerinde makine sattığını açıklıyor.
Japon müşteriler üretkenliği arttırmak istiyor
Japonya ve Asya matbaaları zaten çok sanayileşmiş durumdalar, ancak rekabet gücünü korumak ve kârlı olmak için daha fazla verimlilik artışı istiyorlar. Etkinlikte, bağımsız olarak on iki dergi formasını 30 dakika içinde 150 tabakalık bir çalışma uzunluğunda üreten perfektörlü Speedmaster XL 106 sekiz renkli makinenin yanıtını gördüler. Bu rekor, makinenin yüksek düzeyde otomasyonu, standartlaştırılmış işler ve Prinect matbaa iş akışına entegrasyonu sayesinde mümkün oldu. Speedmaster XL 106, Prinect Press Center XL 2, Wallscreen XL ve Intellistart 2 ve Prinect Inpress Control 2 inline spektral ölçüm ve kontrol sistemi ile donatılmıştı. Yenilikçi DryStar LED UV kurutma teknolojisi, çıkışta anında kuruyan tabakalar elde edilmesini sağladı. Baskıdan çıkan tabakalar iş akışına entegre edilen baskı sonrası makinelere, Stahlfolder KH 82 katlama makinesi ve Polar kesme sistemlerinde doğrudan işlenmek üzere gönderildi. Lifecycle Solutions bölümünden Saphira koordineli sarf malzemeleri de genel süreci optimize etti.
Etkinlikte yeni Versafire EV ve Versafire EP dijital baskı sistemleri de sunuldu ve geniş bir yelpazedeki yüzeyler üzerinde ve farklı uygulamalarda 28 farklı iş basıldı. Versafire EV, yaratıcı uygulamaları ve geliştirilmiş iş modellerini gerçekleştirmek isteyen müşterilere yönelik bir sistem. Versafire EP esnek üretim ve maksimum performans için tasarlanmış.
İzlenimleri sorulduğunda, davetliler Heidelberg’in, sürekli olarak dijital dönüşümü yürüten ve bu şekilde baskı medya sektöründe standartları belirleyen teknoloji lideri olduğu yönünde olumlu düşüncelerini dile getirdiler.
Dijital sunum ziyaretçiler tarafından iyi karşılandı
Şirket aynı zamanda Tokyo’da 26-31 Temmuz 2018 tarihleri arasında gerçekleşen IGAS 2018 fuarında bunu kanıtladı. Buradaki ziyaretçilere, sanal gerçeklik (VR) kullanılan Primefire 106 sunumu sürpriz oldu. Heidelberg Primefire 106, 70 x 100 cm formatındaki ilk ticari olarak piyasada satılan mürekkep püskürtmeli dijital baskı sistemi olarak, basımevlerinin azalan tirajlar ile kârlı bir şekilde artan sayıda varyant üretmesini, ürünleri pazara daha hızlı getirmesini ve talebe bağlı fonksiyonları ile lojistik maliyetlerini azaltmasını sağlıyor. Pazar araştırması veya karar vermeye dönük örnek çalışmalar, hızlı ve kolay bir şekilde üretilebiliyor. ‘Primefire 106 Super Journey’ VR şovlarının tümü en son sırada yer aldı ve 1.700’ü aşkın ziyaretçi, makineye ve tüm detaylarına yakından ve üç boyutlu olarak tanık oldu.
Heidelberg Japonya, Heidelberger Druckmaschinen AG’nin (Heidelberg) yerel şirketi. Merkezi Tokyo’da olup Osaka, Nagoya, Fukuoka ve Sendai’de şubeleri var. Firmanın 200’den fazla çalışanı 1.500’den fazla müşteriyle ilgileniyor.