Hüseyin Kılıç, “OSTİM ve İvedik Organize Sanayi Bölgesi yöneticileri inşaat yapacaklarına sanayiciler, üreticiler için Ar-Ge ve tanıtım desteği versinler. Makine satışlarından kâr payı alsınlar.”
Yılların makine imalatçısı ve malzeme satıcısı Remaksa Ltd. Şti. daralan pazarın sancılarını yaşıyor. Portföyünde kağıt ebatlama makinesi, flekso baskı ve lamine makinesi, plaka boyama makinesi, mekanik ve pnömatik koparmalı termo selofan makinesi, masaüstü termo selofan makinesi, plotter kağıt sarma makinesi, hidrolik yaldız baskı makinesi, hidrolik mücellit presi, ışıklı montaj masası, kalıp yıkama küvetleri, emprenye dilme sarma makinesi, plotter jumbo bobin kağıdı sarma ve dilme makinesi, otomatik selofan koparma makinesi, tutkallı selofan makinesi, motorlu yaldız makinesi, yaldızlı el pedalı, perdeli kontak şase vb. imalat ve termal selofan malzemesi, masterbatch, selofan tutkalı gibi malzemeler bulunan firma, kurların ve maliyetlerin arttığı, satışlarda daralma yaşandığı bugünlerde özellikle Ar-Ge ve tanıtım konusunda desteğe ihtiyaç duyuyor.
Özellikle Arap Baharı sonrasında çevre ülkelere ihracatın da güvenli olmadığını belirten Remaksa’nın sahibi Hüseyin Kılıç, hükûmetten, OSTİM ve İvedik Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yöneticilerinden beklentilerini şöyle dile getiriyor.
“Diyelim ki mısır’a makine gönderdim; taksitleri ödenmezse hakkımı arayacağım hiçbir anlaşma vs. yok. Devletin makine ihracatını güvenceye alacak anlaşmalar yapması lazım. Bizim gibi küçük firmaların kendilerini tanıtmaları zor. OSTİM ve İvedik Organize Sanayi Bölgesi yöneticileri inşaat yapacaklarına sanayiciler, üreticiler için Ar-Ge ve tanıtım desteği versinler. Makine satışlarından kâr payı alsınlar. Sanayide gelişmiş ülkelerde 50 – 60 üretici bir araya gelerek üretimlerini geliştirmeyi, dünya markası olmayı başardılar. Geçen yıl fuara katıldım, 50 – 60 bin lira ödedim. Her yıl aynı makinelerle fuarlara katılmanın faydası yok. Bu bizim için büyük külfet.
İvedik Organize Sanayi Bölgesi veya OSTİM Organize Sanayi Bölgesi yönetimi en azından 150 – 200 metre kare bir showroom açabilir ve burada her firmaya 1 metre kare gibi alan tahsis ederek broşür vb. tanıtım materyallerini sergilemelerine imkân verebilir. Burada bir danışma masasından potansiyel müşterileri ihtiyaç duydukları ürünlerle ilgili sanayideki üretici firmalara yönlendirebilirler ve sanayide bulunan işyerleri rant alanı olmaktan çıkarılmalı, üreticiden başkasına fırsat verilmemelidir. O zaman sanayideki işyerleri rant alanı olmaktan çıkacak, buralara bağlanan paralar üretime ve Ar-Ge’ye yönelecek ve üretim artacaktır.”