Başarılı bir şekilde teklif oluşturmak birtakım önemli ayrıntılara bağlıdır. Her bir üretim sürecinin özelliklerini hesaba katmak gerekir. İşte bu Etiket sektörü için Sistrade MIS | ERP yazılımı ile 10 adımda şu şekilde yapılıyor:
1. Genel bilgiler
Teklif girişi, tüm müşteri verilerini, ilgili CRM bilgilerini, ürün ve miktar bilgilerini ve fiyat talebinin genel ayrıntılarını içerir. Bu bilgiler girildikten sonra kullanıcı teklifin detaylarını girip otomatik olarak bir iş akışı oluşturabilir. Bu aşamada, kullanıcı süreçle ilgili tüm dosyaları da yönetebilir ve mevcut bir teklifin farklı versiyonlarını oluşturabilir.
2. Mürekkep, varak yaldız, serigrafi seçimi
Etiketi üretmek için hangi Pantone, CMYK renkleri, yaldız, serigrafi, vernik ve yapıştırma şekli uygulanmalı? Ön mü yoksa arka baskı mı yapılmalı veya etiketleri üzerine yerleştirilmek için destek bir malzeme gerekli mi? Bunlar ve benzeri tanımlar yapılabilir. Seçilen bir mürekkepin m2 başına tüketilecek gram cinsinden miktar bilgisine göre toplam tüketim ve kilo fiyatına göre maliyet hesaplanır. Hazırlık ayarı süresi ve firesi sistem tarafından değerlendirilir ve kullanıcı benzer ürünleri teklif ihtiyaçlarına göre gruplandırabilir.
3. Bıçak yönetimi
Arşivde bulunan tüm bıçaklar yönetilebilir. Etiket sayısı, genişlik ve besleme uzunluğu, etiketler arasındaki boşluk, isteğe bağlı olarak köşelerin eğrilik yarıçapı gibi bıçağı ilgilendiren teknik parametreler oluşturulabilir ve bir bıçak izi çalışması görüntüsü eklenebilir. Varsayılan bıçak türleri her müşteri için ayarlanabilir, ayrıca tekliften teklife değiştirilebilirler.
4. Baskı, varak yaldız, serigrafi ve kesim
Sistrade® ERP uygun olan makineleri otomatik olarak doğrular ve süreç için bir makine önerir (baskı / varak yaldız serigrafi ve kesim uygulaması), ancak kullanıcı herhangi uygun bir makineyi seçebilir. Seçilen her bir makine ve silindir kombinasyonu için yerleşime göre kesim planı oluşturulur. Baskı ve varak yaldız silindirleri, kalıp, bıçak izi ve etiketler arasındaki boşluk otomatik olarak hesaplanır. Kullanıcı iş zorluğunu ayarlar ve varak yaldız uygulamasını sıralı veya ekstra bir süreç olarak yönetir. Varak yaldız planı, süre ve maliyet, varak yaldız filmi, makara sayısı ve çap otomatik olarak hesaplanır.
5. Senaryo simülasyonları
Senaryoları, makine ve bıçak türünün bir kombinasyonuna dayalı olarak hesaplama imkânı, ve birden fazla geçerli süreç senaryosunu ortaya çıkarabilir. Sistem, makineye ve silindire göre olası tüm senaryoları ve maliyetleri hesaplar ve görüntüler. Sistem, tüm kombinasyon senaryolarının sonuçlarını en düşükten en yüksek değere kadar sunar ve böylece kullanıcı bunlardan herhangi birini seçebilir.
6. Araçlar ve malzemeler
Süreç için gerekli ek malzemenin, iş miktarının, birim fiyatın ve toplam miktarın görüntülenmesi imkânı. Ek olarak, nihai üründe yer almayan fakat işi gerçekleştirmek için gerekli bir takım araçlar seçilebilir.
7. Ekstra operasyonlar (Baskı öncesi, kontrol, baskı sonrası)
Bir ürünün ayrıntılı bir şekilde hazırlanması, baskı alanının hesaplanmasına dayanır ancak sistem baskı öncesi, sarım / kontrol, baskı sonrası işlemler ve sevkiyat gibi ek işlemler için diğer tüm değişkenleri hesaplayabilir. Her işlem için, verilere uygulanan formüllerden gelen tanımlı değerler vardır, böylece sistem tahmini maliyeti ve süreyi otomatik olarak hesaplayabilir.
8. Fiyat teklifi maliyet özeti
Bileşenlerin genel maliyetini ve bunların birleştirilmesini, baskı maliyetini ve tüm aşamalarının maliyetlerini hesaba katan ayrıntılı fiyat teklifi maliyet özetini kontrol edebilirsiniz. Maliyet özetinde operasyon maliyetleri imalat aşamasına göre gruplandırılır ve detaylı maliyet analizi, fason işlemler ve maliyeti, bitmiş üründe yer almayan diğer malzemeleri veya hizmetleri de içerecek şekilde yer alır. Ticari marj ve diğer birtakım marjlar ve benzeri varsayılan marjların tanımlanması gibi çoklu marj uygulanabilir. Son olarak, sistem tanımlamalar doğrultusunda finansal göstergeler sunar.
9. Ek miktarların simülasyonu
Aynı iş için farklı miktarlarda yeni bir fiyat talebi alınması durumunda zamandan ve emekten tasarruf edebilirsiniz. Bu tür durumlar için, kullanıcının ayrıntılı teklifi tekrar hazırlaması gerekmez. Teklif, bir taban miktar için yapılır ve daha sonra diğer miktarlar için simüle edilir.
10. Fiyat teklifi için iş akışı
Fiyat teklifinin durumu ve ayrıntıları analiz edilebilir, marjları düzenlenebilir ve müşteriye gönderilmeden önce sisteme girilen diğer benzeri teklifler kontrol edilip fiyatı doğrulanabilir.