Rukiye KİTER / TOYO Matbaa Mürekkepleri, Ar&Ge Teknik Destek Müdürü
1896 yılında Tokyo, Japonya’da kurulan TOYO INK, 121 yıllık tecrübesi ve bilimsel altyapısı ile hem kuvvetli inovatif ürünler geliştirilmesi konusunda hem de TOYO Matbaa Mürekkepleri Ar&Ge Merkezi olma yolunda pekiştirici güç olmuştur.
(Manisa) Türkiye’de 1968 yılından beri faaliyet gösteren TOYO Matbaa Mürekkepleri, kuruluşundan bugüne kadar Türkiye’nin mürekkep sektörüne yön veren markalarından biri olmuştur. 2016 yılından itibaren ise Toyo Ink Group’tan aldığı global destek ile yoluna devam etmektedir.
Firmamızın uzun yıllardır Ar&Ge çalışmaları ve altyapısına verdiği destek, önem ve değerin, T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescillenmesi ile Türkiye’nin ilk mürekkep Ar&Ge merkezi olma unvanı elde edilmiştir.
1896 yılında Tokyo, Japonya’da kurulan TOYO INK, 121 yıllık tecrübesi ve bilimsel altyapısı ile hem kuvvetli inovatif ürünler geliştirilmesi konusunda hem de TOYO Matbaa Mürekkepleri Ar&Ge Merkezi olma yolunda pekiştirici güç olmuştur.
Firmamız ilk kurulduğu yıllardan itibaren Ar&Ge faaliyetlerini sürdürmektedir. Fabrikamız içinde 500 m²’lik bir alanda ayrı bir birim olarak hizmet veren Ar&Ge Merkezi 27 kişilik bir ekipten oluşmaktadır. Yüksek lisans eğitimlerini tamamlayan personellerimizin yanında yüksek lisans eğitimlerine devam eden üç personelimiz bulunmaktadır. Ar&Ge Merkezi personellerimizin yüksek lisans ve doktora eğitimleri alması üniversite-sanayi işbirliğini destekleyecek ve sektöre inovatif ürünlerin sunulmasını sağlayacak şekilde planlanmaktadır.
Proje çalışmalarımız üniversite-sanayi işbirliğinin artırılması yönünde yapılandırılmıştır.
Ar&Ge Merkezi’mizin tescillenmesi ile birlikte özellikle üniversite-sanayi işbirliğinin artırılması yönündeki hedefleri gerçekleştirmek amaçlı proje çalışmalarımız bu doğrultuda yapılandırılmıştır.
Devam eden TÜBİTAK projelerimizde İYTE (İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü) ve İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi)’den akademik danışmanlarımız ile birlikte çalışmaktayız. Üniversitelerimizin araştırma olanaklarından faydalanmak, ortak projelerde yer almak ve gelecekteki Ar&Ge istihdamımız için altyapı oluşturmak amaçlı üniversiteler tarafından uygulanan çeşitli programlara dahil olduk.
Sektördeki diğer Ar&Ge merkezleri ve iş ortaklarımızla birlikte yeni projeler geliştirmek ve hayata geçirmek baskı ve ambalaj sektöründe yenilikçi ürünlerin geliştirmesini sağlayacaktır.
Ar&Ge Merkezi’mizin kısa ve orta vade stratejilerine paralel olarak odaklanacağı araştırma ve yeni ürün çalışmaları;
Kâğıt, karton, metal, esnek ambalaj olmak üzere her tip gıda ambalajı için gıda güvenliğini esas alan ve tüm regülasyonlara uygun,
Çevre ve insan sağlığına duyarlı, yenilenebilir kaynaklardan elde edilen, VOC (uçucu organik bileşikler) oranı düşük ham maddeler ile tasarlanmış,
Sürdürülebilir bir dünya için enerji kaynaklarının verimli ve etkin kullanımını sağlayan inovatif ürünler üzerine olacaktır.
Ülke ekonomisine değer katmaya devam edeceğiz
Fikri Sınai Mülki Hakların korunması çerçevesinde 2017 ve 2018 yılında tamamlanmasını hedeflediğimiz yeni ürünlerimizin patentlenmesine yönelik çalışmalarımızı başlatmamızın yanı sıra Ar&Ge Merkezimiz stratejilerini TOYO INK bilimsel, inovasyon hedefleri; TC. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar&Ge Merkezi yükümlülükleri ; sektör ihtiyaçları ve sektörü geleceğe taşıyacak teknolojileri hayata geçirme hedefleri doğrultusunda oluşturmuştur. Japonya, Belçika, Tayland, Çin, Hindistan, Endonezya, Brezilya ve Amerika’da bulunan Ar&Ge ve araştırma merkezlerimiz ile oluşturduğumuz teknik bilgi ağı ile de stratejilerimizi global ölçekte yapılandırmaktayız.
TOYO Matbaa Mürekkepleri olarak sektörün lider kuruluşları arasında yer aldığımızı bir kez daha kanıtlamış olduk. Türkiye’nin ilk “Mürekkep Ar&Ge Merkezi” olarak bilimsel temelli, inovatif ürünlerimiz ile ülke ekonomisine değer katmaya devam edeceğiz.