Yeni imar planı Düsseldorf’u ve kentin uluslararası ekonomik konumunu etkileyen drupa’yı güçlendiriyor.
2019 yılı yazına gelindiğinde, şirket yalnızca konferans olanakları bulunan yeni bir çok işlevli salonun yapımını tamamlamış olmakla kalmayacak, aynı zamanda yarı saydam, LED aydınlatmalı gölgelikli çatı ve bitişik yeraltı otoparkı ile tamamlanmış, yekpare camlı, yeni bir güney girişini inşa etmiş olacak.
Sonuç olarak, en modern ve en fonksiyonel fuar alanlarından ve konferans mekanlarından biri, Düsseldorf fuar merkezinin en yüksek mimari ve fonksiyonel standartları karşılayan güney kesiminde yer alacak. Bu yeni Güney Kompleksi yatırımının toplam tutarının 140 milyon avro olduğu açıklandı.
“İnşaatın başlamasıyla tesisimizin modernizasyonuna ve yenilenmesine doğru önemli bir adım attık; fuar merkezini müşterilerimizin talep ve gereksinimlerine uyarlamaya devam ediyoruz ve böylece hizmet mükemmelliğimizi daha da artırıyoruz” diyen Werner Dornscheidt şöyle devam ediyor. “Ve her zamanki gibi bu herhangi bir sübvansiyon olmadan yapıldı.” 2030’a gelindiğinde Messe Düsseldorf taşınmazlarına toplam 636 milyon avro kadar yatırım yapmış olacak.
“Bu hareketiyle Messe Düsseldorf, dünyanın önde gelen fuar şirketlerinden biri olarak ve Avrupa’da kendi mülkündeki en kârlı fuar organizatörü olarak konumunu güvenceye alıyor” diyor, Belediye Başkanı Thomas Geisel inşaat projesini yorumlarken ve şöyle devam ediyor. “Messe Düsseldorf Düsseldorf için çok önemli bir ekonomik etken. Onun geleceğine yatırım, tüm bölgenin yararına.”
Güney Girişi: Kente yeni
bir cephe
Slapa Oberholz Pszczulny Sop Architekten Yönetici Ortağı Helmut Oberholz, 2004 fuar merkezinin kuzey kesimini tamamladıktan sonra yeni Güney Kompleksi için görevlendirilmiş olmalarından gurur duyuyor. Oberholz şunları söylüyor. “Tasarımımızın merkezinde, 7,800 m² ölçülerinde yarı saydam cam elyaf dokudan yapılmış ve yeni girişi vurgulamak için yerden 20 metre yukarıda kurulmuş büyük boy bir gölgelik çatı (canopy) yer alıyor. Kente uzaktan görülebilir yeni bir cephe kazandırırken, Ren Nehri ve Kuzey Parkı (Nordpark) arasındaki bu eşsiz yörede bir kent simgesi oluşturmaktan son derece memnunuz.”
Yarı saydam, aydınlatılmış gölgelik hem fuar ve kongre ziyaretçilerini karşılıyor hem de taksi şeritleri, yerel toplu taşıma durakları ve yeraltı otoparkına erişim gibi birtakım amaçlara hizmet ediyor. Ziyaretçiler buradan 16.5 m yüksekliğindeki şeffaf fuayeye girmek için ana kapıdan geçecekler. Tamamı cam, 82 metreye varan cephesiyle ön avluya açılan fuaye, başlı başına bir mekan olarak iki katlı. Kolonlarla desteklenmiş, camlı konferans odası, bu atriyum benzeri giriş salonuna heyecan verici bir çıkıntı yapan ikinci katta yer alıyor. Ayrıca, vestiyer ve bilet gişeleri için 2000 metre kareyi aşan bir alan mevcut. Ziyaretçiler yeni güney girişinden doğrudan yeni hol 1’e geçebilecekler. Hol 1, 158 metre uzunluğa, 77 metre genişliğe ve 12.000 metrekarelik alana sahip. Mekân kabaca, Salon 8 a ve b’ye karşılık geliyor ve iki eski salon, Hol 1 ve 2’nin toplamından 558 metre kare daha fazla alan sunuyor. Teknik özellikler ve muazzam esneklik açısından, yeni salon hem katılımcıların hem de ziyaretçilerin en yüksek taleplerini ve bir bütün olarak fuar merkezinin yüksek standartlarını karşılıyor. Holün ilk katı, boyutları farklı amaçlar için ayarlanabilen esneklikte altı toplantı odası olan bir konferans alanı barındırıyor. Şeffaf bir köprü, birinci katı mevcut Kongre Merkezi’ne bağlıyor.
Messe Düsseldorf 2030:
Gelecek stratejisi
Enerji tasarruflu bina teknolojisinin yanı sıra, esnek kullanım ve bitişik kongre tesisleri, günümüzün geleceğe yönelik yapılmış olan fuar merkezlerinde en önemli gereksinimler arasında. “Geçtiğimiz son 15-20 yılda küreselleşmenin ardından fuar işi yoğun bir değişiklik geçirdi” diyor Dornscheidt ve şöyle devam ediyor. “Günümüzde dünya çapında sergi temalarımızı sunan çok uluslu bir endüstride faaliyet gösteriyoruz. Aynı zamanda, Düsseldorf’daki 1 numaralı fuarlarımız karakteristik olarak değişti. Bilim ve yeni teknoloji şirketlerinden çok uluslu gruplara kadar, uluslararası bilgi transferi ve paydaş ağı için yerler haline gelmişlerdir. Bu, eşlik eden konferansların giderek daha da önem kazanması demektir.” Messe Düsseldorf bu gelişmelere kendi uluslararası ‘Messe Düsseldorf 2030’ stratejisi ile erken yanıt verdi. Küresel portföyün genişletilmesini ve uluslararası satışların güçlendirilmesini girişimci faaliyetlerin odak noktasına yerleştirmekle kalmayıp, aynı zamanda fuar merkezinin, müşterilerin kullandığı tüm odaları kapsayan modernizasyonu için bir imar planı (master plan) geliştirdi. Bu imar planı 2000 yılında yeni hol 6 ve 7’nin inşaasıyla başlatıldı ve planlanan tüm projeler müşterilerin gerçek ihtiyaçlarının – verimlilik ve sürdürülebilir gelişme ilkeleri doğrultusunda – devamlı değerlendirilmesine dayanıyor. 2016 sonbaharına kadar 19 salondan 11’i zaten yeniden inşa edilmiş veya tamamen yenilenmişti; daha 2004 başında, şehir merkezi ve Düsseldorf ana istasyonuna direkt hafif raylı sistem hattı da dahil olmak üzere tamamen yenilenmişti. Werner Dornscheidt, “Geleneksel olarak müşteri odaklılığı ve hizmeti entegre bir şekilde gördük” diyor. ‘Messe Düsseldorf 2030’ konsepti bundan dolayı tesislerin ve portföyün – örn. fuar organizatörünün donanım ve yazılımının – geliştirilmesinin aynı derecede önemli olduğunu dikkate alıyor.