Ana Tema: Savunma Sanayi ve Yenilenebilir Enerji Alanında Polimerik Kompozitler
2-4 Kasım 2017, Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi, İzmir; TMMOB Kimya Mühendisleri Odası
TMMOB Kimya Mühendisleri Odası İzmir’de 2 – 4 Kasım’da düzenlenecek olan “ Savunma Sanayi ve Yenilenebilir Enerji Alanında Polimerik Kompozitler” ana temalı “5. Uluslararası Polimerik Kompozitler Sempozyumu ve Çalıştayları (IPC 2017)” için ilk duyurusunu yaptı.
Etkinlik konuşmacıları
Etkinlikte SPI Kompozit A.Ş.’den Arda Özkenter, Şişecam Sanayii A.Ş.’den Dr. Aref Cevahir, Oklahoma Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cengiz Altan, Aero Rüzgar Endüstrisi A.Ş.’den Dr. Cenk Sevim, Hollanda Saxion Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ferrie Van Hattum, Barış Savunma Endüstrisi A.Ş.’den Fikret Şenel, Roketsan A.Ş.’den Gökçe Dara, Tusaş – Türk Havacılık ve Uzay San. A.Ş.’den Hakkı Kızılok, TED Üniversitesi’nden Prof. Dr. Levend Parnas, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden Prof. Dr. Metin Tanoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nurseli Uyanık, Katip Çelebi Üniversitesi’nden Doç. Dr. M. Özgür Seydibeyoğlu, Manchester Üniversitesi’nden Prof. Dr. Prasad Potluri; Southern California Üniversitesi’nden Prof. Dr. Steven Nutt, Sabancı Üniversitesi ve Kordsa Global A.Ş.’den Prof. Dr. Yusuf Menceloğlu konuşmacı olarak yer alacak.
Etkinlik destekçileri
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Ege İhracatçı Birlikleri, Kompozit Sanayicileri Derneği, Herkim Polimer Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Ana Sponsor), Boytek Reçine Boya ve Kimya San. Tic. A.Ş., Kosse Kompozit Mühendislik ve Pazarlama Ltd. Şti., Literatür Kimya, Polütek Polyester ve Poliüretan Ltd. Şti., Şişecam Sanayii A.Ş., Tila Kompozit Temsilcilik İç ve Dış Tic. Ltd. Şti. etkinliğe destek verecek.
Amaç ve tema
Sempozyum ve çalıştayların amacının, “Polimerik kompozit malzemelerin üretimi, kullanımı ve geliştirilmesi alanında ulusal ve uluslararası geniş katılımla bilimsel ve teknik bilgi paylaşımı, uygulamaya aktarımda karşılaşılan sorunların tartışılması ve çözümler aranması” olduğu açıklandı.
Kimya Mühendisleri Odası, kendi ilgi alanı içerisinde olan Polimerik Kompozitler Sempozyumu ve Çalıştayları etkinliğini Ege Bölge Şubesi koordinasyonuyla sanayici ve bilim çevrelerinin katılım ve katkılarını sağlayarak düzenlemeyi öz görevleri arasına almış.
Yirminci yüzyılda insanlığın kullanımına giren, Türkiye’de ve dünyadaki önemi gittikçe artan polimerik kompozit malzemeler üretimi ve kullanımının, her çeşit sanayide ve yaşamda geniş uygulama alanı bulan, geleceği de şekillendirecek teknolojik malzemeler olduğu belirtiliyor. KMO Ege Bölge Şubesi bu malzemelerin giderek artan önemini kavramış ve bu alanda 2006 yılından bu yana sürdürmekte olduğu bilimsel ve teknik paylaşım ortamını uluslararası düzeyde sağlamayı hedefliyor.
Sempozyumun ana temasını “Savunma Sanayi ve Yenilenebilir Enerji Alanında Polimerik Kompozit Malzemeler, Üretim Teknolojileri ve Uygulamaları” oluşturuyor.