Xerox 16 Mayıs’ta İstanbul’da tarihinin en kapsamlı tanıtımlarından birini, ABD ve İngiltere’den sonra Türkiye’de gerçekleştirdi ve geleceğin ofis asistanı olarak tanımlanan, Türkiye’de kullanıma sunulacak son teknoloji 29 ürünü aynı anda piyasaya sundu.
(İstanbul) Xerox’un yeni çalışma platformu ConnectKey 2017, 16 Mayıs Salı akşamı CVK Park Bosbhorus Otel’de yapılan etkinlikle Türkiye’de tanıtıldı. Birer ofis yazıcısından çok daha fazlası olarak konumlanan ve “ofis asistanı” olarak adlandırılan 29 yeni ürünle birlikte gelen teknolojinin lansman etkinliği tamamen dolu bir salonda yapıldı. Yeni Xerox ofis asistanları, akıllı telefon ve tablet cihazlarla kablosuz bağlantı kuruyor, bulut sistemlerle entegre çalışıyor, iş dokümanlarına ofis dışından erişmeyi sağlıyor, ofisten bağımsız mobil çalışmayı mümkün hale getiriyor.
Xerox 110 yıllık tarihinin en kapsamlı teknoloji duyurusunun Türkiye ayağını 16 Mayıs 2017 tarihinde İstanbul CVK Park Bosphorus Hotel’de gerçekleştirdi. Etkinlikte Xerox, Türkiye’de kullanıma sunacağı, geleceğin ofis asistanları olarak tanımlanan son teknoloji 29 yeni ürün ve çözümünü tanıttı. Xerox’un etkinliğine Türkiye çapından Xerox iş ortakları, kamu ve özel sektör temsilcileri ile basın mensupları katıldı. Xerox’un yeni yazılım platformu ConnectKey 2017’nin çalışma yaşamına getireceği yeniliklerin de tanıtıldığı etkinlikte, Xerox’un yeni ofis asistanlarının Türkçe dahil 35 farklı dile saniyeler içinde doküman çevirisi yapabilme özelliği katılımcılardan yoğun ilgi gördü.
Xerox Türkiye Genel Müdürü Burak Özer, “Yirmi yılı aşkın Xerox kariyerimde bu kadar heyecanlandığım an azdır” diye başladığı konuşmasında Xerox’un iki ayrı şirkete ayrıldığını ve iki Fortune 500 şirketi olarak yoluna devam ettiğini hatırlattı. Xerox’un hizmet bölümü Conduent Incorporated adıyla ayrı bir şirket olarak yoluna devam ediyor. Xerox Corporation ise tüketicilere, her ölçekten ofise ve grafik sanatlar sektörüne yönelik doküman yönetimi teknolojileri, yazılım ve servislerini sunuyor. “Yeni yönetim kadrosu, yeni hisse senedi ve teknolojiye yeni yaklaşımla yepyeni bir Xerox oluşturduk” diyen Özer, şöyle devam ediyor. “Yeni Xerox’u bütünleyen yepyeni ürünlerle bomba gibi geliyoruz. Xerox’un 110 senelik tarihinde pek çok teknolojik inovasyon oldu. Bu inovasyonlar sektörümüzde ve farklı sektörlerde çok büyük değişimler getirdi. Aslında Xerografi ile sektörü biz oluşturduk. Sonra lazer printer, efsanevi DocuTech sektörün akışını değiştiren yeniliklerimiz oldu. Ethernet kartını da Xerox buldu.
Bugüne kadar tek bir ürün veya ürün grubu ya da çözüm üzerinden değişimler yarattık. Bugün neredeyse tüm ürün grubumuzu değiştiriyoruz. Bu sene 29 yeni lansmanımız olacak ve tüm ürün grubumuz bu senenin sonunda tamamlanmış olacak. Beni heyecanlandıran husus, bu tarihi değişime bu salonda bulunanlar olarak tanıklık edecek olmamız. Ürünlerin prezentasyonları başladığında ve onlara dokunmaya başladığınıda bu heyecanı sizin de paylaşacağınızı umuyorum.
ConnectKey teknolojili ofis asistanları, yeni nesil bir çalışma anlayışının kapılarını aralıyor. Adı teknoloji ve inovasyonla özdeşleşmiş bir şirket olan Xerox, inovatif teknolojileri ile iş yaşamına yenilikler getirmeye devam ediyor. Yeni nesil ofis asistanları, mobil cihazlara kolayca bağlanabilme, bulut sistemlerle entegre çalışabilme, yüksek güvenlik, uzaktan erişim ve ofisten bağımsız mobil çalışma özellikleri ile geleceğin çalışma biçimlerini destekliyor. Başka hiçbir marka ve üründe yer almayan uygulamaların yoğun ilgi göreceğini düşünüyoruz.”
Xerox etkinliğine ünlü ekonomist Prof. Dr. Asaf Savaş Akat da konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Akat, Türkiye ekonomisini bekleyen riskler ve fırsatlar üzerine bir konuşma gerçekleştirdi. Asaf Savaş Akat’ın konuşmasından sonra yeni Xerox ConnectKey 2017 teknolojisine sahip 29 yeni Xerox ofis asistanının etkin rol alacağı geleceğin çalışma biçimleri tanıtıldı.
“ConnectKey platformunu yepyeni bir çalışma sistemi olarak, cihazları da birer ofis asistanı olarak görüyoruz”
Xerox Türkiye B2B Pazarlama ve Marka İletişimleri Uzmanı Aycan Türk, lansman toplantısında dijital dönüşüme ilişkin örnekler verdi ve değişime vurgu yaptı. Dünyanın neresinde olunursa olunsun, internete bağlanabilmenin mümkün olduğu her yerde ofisteymiş gibi çalışılabilecek bir sistem söz konusu.
Aycan Türk, “Kendimizi dünyanın çalışma, bağlanma ve iletişim kurma biçimini yeniden yapılandıran bir marka olarak yeniden konumlandırdık” diyor ve ikiye ayrılma haberinin ardından Xerox Corporation hisselerinin % 22 artmasının piyasanın Xerox’a güvendiğini gösteren bir gelişme olduğunu ifade ediyor.
Xerox Türkiye Ofis Ürünleri ve Çözümleri Pazarlama Müdürü Can Gemalmaz ofisteki dönüşümün nasıl gerçekleştiğini, çok fonksiyonlu yazıcıların nasıl mobil birer iş asistanına dönüştüğünü anlattı. Gemalmaz, “Her ölçekte iş yeri için akıllı ofis teknolojileri sunuyoruz” diyor.
Xerox’un yeni ofis asistanları Xerox VersaLink ve Xerox AltaLink iki ayrı grup altında tanımlanıyor. Xerox VersaLink serisi küçük çalışma grupları için tasarlanmış 19 yazıcı ve çok fonksiyonlu ofis asistanından oluşuyor. Xerox AltaLink serisi ise daha büyük çalışma grupları için tasarlanmış 10 adet çok fonksiyonlu ofis asistanını kapsıyor.
ABD ve İngiltere’den sonra üçüncü olarak Türkiye’de tanıtılan yeni teknoloji, Geleceğin Çalışma Biçimi olarak tanımlanıyor. Lansman etkinlikleri de dünyada aynı ad altında “Dünya Turu” etiketiyle gerçekleşiyor. Turun Türkiye ayağında, Xerox teknoloji ekibinin sunumu sırasında canlı demo da yapıldı. Demolarda, ürünler üzerinde yer alan aplikasyonlarla, ConnectKey’in kullanıcılara sunduğu olanaklar gerçek zamanlı olarak gösterildi. Böylece izleyiciler, dünyanın pek çok ülkesinden önce, geleceğin çalışma biçimiyle tanışma fırsatı buldu.
Xerox’lar artık 35 dile çeviri yapacak
Xerox’un, Türkiye’de kullanıma sunacağı 29 yeni nesil ofis asistanı; üzerine konan dokümanı saniyeler içinde Türkçe dahil 35 farklı dile çeviriyor. Yeni Xerox ofis asistanları, akıllı telefon ve tablet cihazlarla kablosuz bağlantı kuruyor, bulut sistemlerle entegre çalışıyor, iş dokümanlarına ofis dışından erişmeyi sağlıyor, ofisten bağımsız mobil çalışmayı mümkün hale getiriyor.