Geçen yıl piyasaya sunulan Varioprint i300, dünyada ve Avrupa’da ulaştığı yüksek satış rakamlarıyla rekor kırdı.
Canon, dijtital kitap baskı pazarına yönelik tabaka ve rulodan çalışan makinelerle, çok geniş bir yelpazede çözümler sunuyor. Konuyla ilgili sorularımızı Canon Eurasia Profesyonel Baskı Çözümleri İş Grubu Proje Yöneticisi Serkan Kocabey yanıtladı.
Canon’un dijital kitap üretimi için önerdiği dijital baskı sistemleri hangileridir?
Canon – Océ, dijital üretim makinesi grubu, dünyadaki en yüksek pazar payına sahip makine parkına sahiptir.
Bu makine parkında üretim makinelerinin başlangıç modeli VarioPrint i300’dür. Bu orta segment üretim makinesi dünyada ilk defa dakikada 300 A4 imaj basma yeteğine sahip tabaka kağıt beslemeli inkjet yazıcıdır. B3 boyutuna kadar tabaka kağıt besleme 1. hamur ve ofset kuşe kağıtlarına baskı yeteneği sayesinde, satışa sunulduğu 2016 yılında Avrupa ve dünyada yüksek adetli satış rakamlarına ulaşarak yeni bir rekora imza atmıştır. Bu güzel satış rakamlarına ulaşan VarioPrint i300’ün arkasında, kendini kanıtlamış teknolojiler, fonksiyonel yazılımlar ve Hollanda’daki fabrikamızda çalışan deneyimli araştırma – geliştirme mühendisleri bulunmaktadır. Bütün bunlar 2010 yılından bugüne kadar 7 yıl üst üste gelen pazar lideri olma başarısının şans olmadığını iyi anlatır.
VarioPrint i300 aynı iş içerisindeki “renkli” ve “siyah-beyaz” sayfaları ayırıp farklı şekilde fiyatlayarak son kullanıcıya ekonomik bir çözüm sunar. Bu çözüm renkli ve siyah-beyaz yazıcıların birleşip tek bir makine çatısı altına aynı ekonomik şartları yaratmasını sağlar.
Tabaka baskı pazarında pre-printed kâğıt stoklarının ve kullanılmayan pre-printed form israflarının önüne geçip sizleri bu görünmeyen maliyetlerden kurtarır.
En güzel özelliklerinden biri olan ColorGrip sayesinde hamur kâğıtların haricinde kuşe kağıtlara da 60-300 g/m² aralığında baskı yapabilir.
“Canon ekipmanları baskı sırasında otomatik yavaşlama ve hızlanma özelliği sayesinde atık kağıt çıkarmadan üretkenliği en yüksek seviyeye taşıyor.”
Baskı sonrasıyla entegre kitap üretimi çözümlerinde, ciltleme ekipmanındaki olası arızalarda baskının durdurulmasının önüne geçecek esnek çözüm veya önerileriniz var mı?
Dijital kitap baskısındaki en güzel yenilikleriden biri de uçtan uca çözümler. Bu çözümler yazıcı ve sonlandırıcının birbirine bağlı çalışarak rulo kağıttan basılan baskının hattın sonunda yumuşak kapaklı kitap olarak alınmasına imkan sağlıyor. Canon bunu bir adım öteye taşıyarak Canon’ a özel bir arayüz sayesinde sonlandırıcı ekipmanıyla konuşarak baskı hızını yavaşlatıp hızlandırma yeteneğine sahip. Standart yazıcılar, hız düşmesi nedeniyle durup tekrardan çalıştığında her defasında kağıt sarfiyatı ile maliyetleri arttırıp üretimin yavaşlamasına neden olurken, Canon ekipmanları baskı sırasında otomatik yavaşlama ve hızlanma özelliği sayesinde atık kağıt çıkarmadan üretkenliği en yüksek seviyeye taşıyor.
Dijital kitap üretiminde üretim maliyeti kadar makinelerin servis ihtiyacı, özellikle servis aralıkları da odaklanılan konular arasında. Bu konuda Canon çözümleriyle ilgili bilgi verir misiniz?
Tüm dünyadaki pazar lideri olarak bu konuda kendimizi çok rahat hissediyoruz. Bizim bu segment makinelerde ortalama servis oranımız yaklaşık 1.000.000 – 1.500.000 klik (yaklaşık 2.000.000 – 3.000.000 A4 imaj).