Ömer Bozoğlu, broşür ağırlıklı çalışan ticari matbaalara RMGT 9’u öneriyor.
Bir başka Mitra temsilciliği, SW’nin standında sergilenen ve büyük ilgi gören kutu taslama makinesinin ikincisi Türkiye’ye geliyor. Yakında makinenin Türkiye lansmanı yapılacak.
Mitra A.Ş. drupa 2016 süresince başta RMGT olmak üzere, Cron, Sakurai, SW gibi Türkiye’de temsil ettiği firmaların stantlarında ziyaretçileri karşıladı.
RMGT standı 11 gün boyunca dünyanın her yerinden birçok ziyaretçi çekti. drupa’da şirketin yeni amblemi, kurumsal mesajı ve yeni tasarlanmış makineleri ziyaretçilere sunuldu.
RMGT tutarlı yüksek baskı kaliteleri ve daha kısa hazırlık süreleri sunan iki yeni baskı makinesini demolarla ziyaretçilere tanıttı: RMGT 9 (A1 – 64 x 94 cm) ve RMGT 10 (75 x 105 cm)… Her iki
makine de LED-UV kürleme sistemleri ve PQS-D dahili kalite kontrol sistemleri barındırıyor.
RMGT aynı zamanda RMGT DP7, B2 (50 x 70 cm) ebat likit toner tipi dijital ofset baskı makinesini sunarak, dijtiale yaklaşımını ortaya koydu.
RMGT standında Mitra A.Ş.’den Ömer Bozoğlu ile görüştük. İlk konumuz, RMGT standında sergilenen makinelerin göz dolduran tasarımları oldu. Bozoğlu, firmanın bu yaklaşımını şöyle açıklıyor.
“Bütün dünyada insanlar artık işin estetiğine bakarak, araba ya da makine alıyorlar. Mitsubishi Diamond serisini piyasaya sürmeye karar verdiğinde, bu eğilimi dikkate alarak Volvo otomobillerinin tasarımcısı ile anlaşmış ve yeni Diamond serisinin tasarımı ortaya çıkmıştı. O günden beri Mitsubishi baskı makinelerinin tasarımı göze de hitap ediyor. Eskiden Japonlar ağır sanayi makinesi, iş yapsın yeter diye düşünüyorlardı. Bu anlayış değişti ve artık dış görünüme de önem veriyorlar.”
Fuarın ilk günlerinde ziyaretçi sayısının azlığı cesaret kırıcıydı. Bununla birlikte üçüncü günden itibaren stantlar dolmaya başladı ve RMGT demoları da dolu stantlarda yapıldı. Hatta röportaj için oturacak yer bulmakta zorlandık. Ziyaretçilerle ilgili izlenimlerini aktaran Ömer Bozoğlu, “İşimizin zor olan tarafı, Ryobi ve Mitsubishi evliliğinin yeni bir isim altında devam edeceği fikrine alıştırmak olacak. İki büyük teknolojinin iyi taraflarının alındığı makineler piyasaya sürülüyor. Dilerim biz de üstümüze düşeni başarırız” diyor.
Ömer Bozoğlu, Türkiye’deki ticari matbaalar, özellikle katalog, broşür vb. reklam malzemeleri ağırlıklı çalışanlar için RMGT 9 serisini öneriyor. Bu seri 64 x 94 cm ebadıyla neredeyse ebat firesi vermeden çalışabiliyor. “Broşür işi için Ryobi’nin geliştirmiş olduğu RMGT 9 serisinin çok uygun olduğunu düşünüyoruz” diyen Bozoğlu, şöyle devam ediyor. “Matbaacıların ihtiyaçlarını biliyoruz. Hangi opsiyonların gerektiğini biliyoruz. Matbaacılarımızda bir alışkanlık vardı; ‘almışken en dolusu olsun, şu özellik de olsun’ diye makine alıyorlardı. Bu da yılın on ayı kış olan bir yerde üstü açık araba almak gibi bir sonuca yol açabiliyordu. Müşterilerimize gerekmeyecek opsiyonlardan uzak kalmalarını tavsiye edeceğiz; bu da fiyatı düşürecek ve biz de üretici ile elimizden gelen pazarlığı yaparak, daha uygun fiyatlı makineleri Türkiye’ye getirmeye çalışacağız. RMGT 9 serisi, broşür ebadı için çok uygun ve kağıt, mürekkep tasarrufu sağlayarak matbaacıların daha kârlı iş yapabilmelerini sağlayacak.
RMGT, 79 cm eninde baskı yapan yeni bir dijital ofset baskı makinesini piyasaya çıkardı. Likit toner kullanıyor. Uzun süre üzerinde çalışılmış, ofset tekniği ile CMYK + kurutuculu bir makine. Diğer ülkelerde denensin, her şeyi yerli yerine otursun, biz de Türkiye’de lansmanını yapacağız.”
Mitra A.Ş.’nin drupa 2016’daki gözde temsilciliklerinden biri de SW firmasıydı. SW drupa’da kutu taslama makinesini sergiledi. Ömer Bozoğlu, bu makineyle ilgili şu yorumu yapıyor.
“Baskı sonrasında en değer verdiğimiz ürün, taslama makineleri… SW adlı bir markamız var ve yakın zamanda yarı otomatik bir makine getirdik; çok memnunuz. Şu anda yolda olan tam otomatik bir makinemiz de var. O da gelince bir lansman yapacağız. Çok seri ve çok hassas bir makine. Ve fiyatını mümkün olduğu kadar ucuz tutmaya çalışıyoruz.
Yeni bir makine getirirken önem verdiğimiz hususlar arasında, işin mekaniğinin yanı sıra elektronik donanımının da piyasada bulunabilen markalardan olması, yedek parçalarının Türkiye’de bulunabilmesi de var. SW da bir hayli piyasada bulunabilecek elektronik bileşenler var. Bizim için en önemli konu servis. Servis kötü olunca birçok büyük, iyi markanın adı kötüye çıkıyor.”